Winter cosy

För att mysa till det under den långa vintern bygger vi en härlig dagbädd med plats för många och får ett par gästsängar på köpet.

Själva bygget tog ganska exakt 5 minuter. Vi ställde ut två resårmadrasser på golvet och ovanpå dessa ett par madrasser till, klart! För att dölja kortsidorna och få det hela att hålla ihop bättre som en enhet lade vi ut två rejäla ALINA överkast runt sängarna. Enklare DIY-möbel än så går det inte att få tror jag.

Till dagbädden sydde vi kuddfodral av det fina tyget ROSENRIPS och de har sedan fått vara stilbärare för matchande kuddar och filtar. Ett tips för att få till det där riktigt mysiga är att tänka ”more is more”, samtidigt som man håller sig till en färgskala så att det känns vilsamt även för ögat.

När julens alla gäster kommer på besök bäddar vi enkelt upp dagbädden till ett par sköna gästsängar istället. Var generös med kuddar så kan gästen dra sig undan och mysa en stund utan att behöva bädda ner sig i sängkläderna. Bjussa gärna på ett par tofflor för att få gästen att känna sig riktigt som hemma.

Mari Strenghielm, Strenghielm, för IKEA Livet Hemma

ikea_winter_cosy_inspiration_1

Dagbädden har fått ett par ALINA överkast 449 kr, med tillhörande stora kuddar. Nyhet! ROSENRIPS metervara 49 kr/m har jag använt till de hemsydda kuddarna. SANELA kuddfodral i ljusgul 49 kr, SKOLD fårskinn 349 kr använder vi både i bädden och på golvet. Som ljuskällor har vi använt STRÅLA taklampskärm 199 kr/st, och STÖPEN LED blockljus, 79 kr/3 st. Det stora VINTER 2016 överkast grå 99 kr, använder vi som pläd tillsammans med GURLI pläd 79 kr.

ikea_winter_cosy_inspiration_2

Till både dagbädd och gästsängar behövde vi soffbord och sängbord, vad passar då bättre än ALSEDA pall 299 kr, som kan användas till både det ena och det andra. STÖPEN LED ljus 79 kr/3 st, ger mysbelysning utan brandfara. Mysiga VINTER 2016 tofflor grå 49 kr.

ikea_winter_cosy_inspiration_3

Den vänstra gästsängen är bäddad med ROSENRIPS påslakan 1 örngott 299 kr och till den rödvit-randiga VINTER 2016 kuddfodral 59 kr/st. Den högra är bäddad med VINTER 2016 påslakan med 1 örngott 79 kr, LUNGÖRT kudde gråvit 49 kr och HEDBLOMSTER kudde 199 kr. VINTER 2016 tofflor grå 49 kr, VINTER 2016 tofflor röd 99 kr/st.

ikea_winter_cosy_inspiration_4

Fna ROSENRIPS påslakan 299 kr passar bra till de rödvit-randiga kuddarna VINTER 2016 kudde 59 kr/st. Mysbelysningen står stjärnan STRÅLA taklampskärm 199 kr, och STÖPEN LED blockljus, 79 kr/3 st för.

ikea_winter_cosy_inspiration_5

VINTER 2016 påslakan 1 örngott röd 79 kr, passar finfint ihop med LUNGÖRT kudde gråvit 49 kr till höger och HEDBLOMSTER kudde 199 kr i mitten.

Foto: Mari Strenghielm

Senaste inläggen