Weronica gillar sommar: Grilla

Vad vore sommaren utan det karakteristiska grilloset som stiger upp som moderna lägereldar i alla våra kvarter? För mig finns det inte mycket som slår de första primörerna tillsammans med något från grillen på tallriken. Det är smaken av sommar helt enkelt. Här dukar jag upp för en dröm om den där perfekta grillaftonen när solen aldrig går ner.

Weronica Fremenius, En mammas dag/weronica för IKEA Livet Hemma.

Det klassiska rullbordet FLYTTA blir en kombinerad serverings – och beredningsvagn på terassen.

Det grafiska uttrycket i det rostfria stålet och 365+ GUNSTIG kökshandduk och grytvante möter det rustika porslinet TRIVSAM och den slitna ytan i en gammal grönsakslåda.

Den späda sparrisen ligger i durkslaget GEMAK. Köttet väntar på grillen i ugnsformen från serien 365+, där även stekpincetten och kniven ingår. Grytlapparna är i värmetåligt silikon. Flingsaltet serveras i den lilla skålen MYCKET i grått flintgods.

Gör din egen olja och kryddblandning till sommarens grillkvällar. Dessa grundrecept är enkla att variera efter behag. Häll sedan upp grilloljan i en fin flaska KORKEN och kryddblandningen i en praktisk burk IHÄRDIG med öppning i locket. Båda recepten räcker till ca 1 kg kött.

GRILLOLJA

2 msk soja

0,5 dl olja

2 klyftor riven vitlök

½ tsk svartpeppar och ½ tsk salt

2 tsk honung

2 msk citronsaft

Några kvistar rosmarin som grovhackas

Blanda samman och använd till marinad.

 

GRILLKRYDDA

Blanda samman 1 msk svartpeppar, 1 msk salt, 1 msk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk timjan, 1 tsk spiskummin samt ½ tsk cayennepeppar.

Smaklig spis i sommar!

Foto: Weronica Fremenius

Senaste inläggen