Vintage BORKUM i ny klädsel

Idag gör vi en tillbakablick till 70-talets IKEA och in i framtidens återbruk. Mimmi Staaf som till vardags driver tapetserarverkstad i Stockholm gästar oss och har dammat av en vintagefåtölj från arkivet. Inspireras och se potentialen att förnya, ge dina möbler nytt och fortsatt liv!

Att ta till vara, renovera och kreativt återbruka är mer aktuellt än någonsin, och intresset för att minska sina ekologiska fotavtryck bara växer och växer. Dina till synes slitna möbler har långa omvägar att gå innan slutdestinationen blir soptippen.

Jag har skannat av second hand marknaden och hittade IKEA fåtöljen BORKUM, formgiven av John Bertil på 70-talet. Metallstommen och den grafiska modellen känns återigen högaktuell och med mitt personliga betyg om komforten, att jag gärna slår mig ner i den och inte rubbar mig under resten av kvällen, uppfyller den kriterierna för en utmärkt sittmöbel!

Tveka inte att investera i din ärvda möbel med en filt över där hemma, eller ge dig ut på auktionssajter, sommarauktioner, loppisar, surfa på blocket etc. Om du sätter på dig återbruka-glasögonen har du en guldgruva framför dig!

Välkommen att fortsätta inspireras på @mimmistaaf Instagram där vi delar med oss av renoverade möbler för kunders och butikens räkning.

I veckan kan man vinna just denna fåtölj på @IKEAsverige Instagram i tävlingen #vinnvintage, håll utkik!

Mimmi Staaf, för Livet Hemma

Fåtöljens skumstoppning var fortfarande i bra skick och har därför bara fått en ny omslutande fiberfill-vadd, ny bärande linneväv undertill och plymåerna klädda i gult ulltyg. METOD förvaringsskåp med dörr VEDDINGE VIT – prisexempel 20x80cm 387kr.

Det gula ulltyget kommer hjälpa BORKUM att hålla i förhoppningsvis 40 år till.

SKÅDIS förvaringstavla 149 kr, SKÅDIS krok 30 kr/5 st, SKÅDIS klämma 30 kr/2 st, SKÅDIS behållare 30 kr.

METOD förvaringsskåp med dörr VEDDINGE VIT – prisexempel 20x80cm 387kr, METOD förvaringsskåp med dörr VEDDINGE VIT – prisexempel 40x80cm 406 kr – se fler alternativ på IKEA.se.

Så här såg BORKUM fåtöljen ut före tapetseringen, i sin klädsel från 70-talet.

BORKUM soffgrupp i 1978 års IKEA katalog.

Stylist: Mimmi Staaf
Fotograf: Joakim Johansson

Senaste inläggen