Vilken SPÄNST

SPÄNST är det kreativa samarbetet mellan IKEA och Chris Stamp, Los Angeles baserad modedesigner bakom varumärket Stampd. Kollektionen består av produkter för en ung urban livsstil med ett minimalistiskt och grafiskt formspråk.

Den tillfälliga kollektionen SPÄNST vill inspirera till att visa upp de saker man gillar mest, en vintagejacka som bara blir snyggare med åren, eller en älskad sneakersamling som man blir glad bara av att titta på! – Idén bakom kollektionen är att undersöka hur yngre medvetna människor planerar sin garderob och förvarar sina accessoarer hemma. Jag vill att de ska vara stolta över hur de visar upp sig och sin garderob, säger Chris Stamp. Stampd som grundades 2011 är känt för en minimalistisk estetik och design som hämtar inspiration i modern ungdomskultur. I designteamet bakom SPÄNST ingick även Maja Ganszyniec, en designer som haft ett nära samarbete med IKEA sedan 2014 då hon var en av formgivarna bakom IKEA PS. En av mina absoluta favoriter i kollektionen är den rundade fristående garderoben i finmaskigt metallnät, den andra är lysrören som känns så självklart coola och funktionella på samma gång! SPÄNST tillfällig kollektion finns på varuhusen och på IKEA.se från och med 4 maj.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! SPÄNST kollektion, ett kreativt samarbete mellan IKEA och Chris Stamp, LA baserad modedesigner bakom det unga urbana varumärket Stampd. SPÄNST klädskåp 1 995 kr i lackat finmaskigt stål låter kläderna både synas och andas.

Nytt! SPÄNST skolåda 279 kr/st, i akryl ger en fin display över skogarderoben.

Nytt! SPÄNST LED ljusrör 299 kr/st, SPÄNST LED ljusrör 149 kr/st, båda har inbyggda LED lysdiodlampor i energiklass A++.

Nytt! SPÄNST sko/skateboardställ 699 kr/st, i betsad klarlackad massiv ask, SPÄNST skateboard cruiser 699 kr, i lackad formpressad plywood, stål och plast.

Nytt! SPÄNST bordsskiva med benbockar 2 495 kr, i betsad klarlackad massiv ask, SPÄNST ståstöd 699 kr, i narvläder och lackat stål, SPÄNST skolåda 179 kr, i lackat stål.

Nytt! SPÄNST LED ljusrör 299 kr/st, SPÄNST LED ljusrör 149 kr/st.

Senaste inläggen