VIKTIGT på väg!

Den 20 maj kommer VIKTIGT till IKEA varuhusen. En tillfällig handgjord kollektion, som gör ett starkt intryck genom det lågmälda. Skapad av Ingegerd Råman, en av Sveriges mest kända glasformgivare och keramiker, och formgivarna Nike Karlsson och Wiebke Braasch från IKEA.

Utöver glas och keramik, är bambu och andra naturfiber material som kännetecknar VIKTIGT. Skönheten ligger i det funktionella. Det handlar om millimetrar. Ständiga korrigeringar och förbättringar. Arbetet med kollektionen har inneburit att kontinuerligt skala av, tills endast det grundläggande finns kvar.

”Den här kollektionen handlar om hantverk. Den är ett gemensamt arbete mellan formgivare och hantverkare. Det finns mycket energi i det och nu när jag betraktar resultatet – tingen vi skapade tillsammans – känner jag att de, för mig, representerar kärlek.” Ingegerd Råman.

Tillfälliga VIKTIGT kollektion kommer till IKEA varuhusen den 20 maj 2016.

ikea_VIKTIGT_kollektion_inspiration_1

Nyhet! VIKTIGT serveringsfat 149 kr/set om 4,Ø7cm, Ø11cm, Ø15cm och Ø19cm, VIKTIGT serveringsfat 199 kr/3st Ø21cm, Ø27cm och Ø31cm.
Design: Ingegerd Råman.

ikea_VIKTIGT_kollektion_inspiration_2

Nyhet! VIKTIGT bringare 0.4L 69 kr/st, VIKTIGT skål 139 kr/set om 2, Ø13, H6cm, VIKTIGT serveringsfat 299 kr/set om 3. Design: Ingegerd Råman.

ikea_VIKTIGT_kollektion_inspiration_3

Nyhet! VIKTIGT korg med lock 99 kr, B30×D20, H16cm.
Design: Ingegerd Råman.

ikea_VIKTIGT_kollektion_inspiration_4

Som en del av VIKTIGT kollektion presenterar IKEA en bok om Ingegerd Råman. I den bjuder hon in till sina hem och ateljéer i Stockholm och på Österlen. Boken berättar historien om Ingegerd, hennes framgångsrika karriär som glas- och keramikformgivare och om hennes syn på design och kreativitet. Missa inte chansen att vinna ett eget exemplar av boken på @IKEASverige Instagram!

Tävlingsregler: Tävlingen pågår mellan tisdag 17/5 och torsdag 19/5. En jury från IKEA väljer de 20 bästa tävlingsbidragen bland kommentarerna och juryns beslut går inte att överklaga. Vinnarna kontaktas via Instagram och offentliggörs tisdag 24/5 här på Instagram. Du måste vara över 18 år för att delta i tävlingen. Genom att delta i tävlingen godkänner du att IKEA äger rätten att kunna använda ditt tävlingsbidrag i kommersiellt syfte utan ersättning. Anställda på IKEA får inte delta i tävlingen. Inkomstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen arrangeras av IKEA Sverige och är inte sponsrad, stödd, administrerad av eller knuten till Instagram.

Nyhet! DET ÄR INGENTING, MEN DET ÄR ÄNDÅ NÅGOT bok, 199 kr

ikea_VIKTIGT_kollektion_inspiration_5

Ingegerd Råman i sin studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Senaste inläggen