Vi inreder hemmakontoret

Under sensommaren utlyste vi en tävling på Instagram där vinnaren fick en make-over av sitt hemmakontor. Såhär blev resultatet.

Förebilderna kan du se här i vinnarens finurliga bidrag. Det blivande arbetsrummet i det unga parets nya lägenhet hade inte hunnit få vare sig kärlek eller fungerande inredning då de endast bott i lägenheten ett par månader. Önskemålet var dock en fungerande arbetsplats med ytor för såväl hemmakontor som plats för symaskin och förvaring. Med ett nästintill oinrett rum hade vi ett oskrivet vitt blad att skissa ut den nya inredningen på, men givetvis tittade vi på parets övriga rum och inredningsstil för att skapa en karaktär som skulle kännas naturligt i enlighet med resten av hemmet.

Vitt, grått och inslag av teak och vintagedetaljer var genomgående i hemmet. Träfanerade dörrar och kökshandtag i trä är detaljer som tillför en naturlig värme till den neutrala inredningen. Vi följde upp detta med grafiska element med spännande struktur för att ge rummet karaktär och på väggen monterades en skiva av kork som plockade upp de varma bruna tonerna från övriga rum på ett fint sätt. Inredningen har ett enkelt formspråk med bänkskiva på benbockar och praktisk hurts tillsammans med förvaringslösningen BESTÅ med släta dörrar. Stilmässiga element som passar in i de flesta sammanhang. Arbetsstolarna KULLABERG och den klassiska arbetslampan TERTIAL adderar en grafisk kontrast och lite retro vibbar med sin enkla, industriella karaktär. Till inredningen har vi hämtat praktiska detaljer från kökssortimentet, så som bänkskivan EKBACKEN som utgör en generös arbetsyta med plats för två och rullvagn och redskapsstång i serien SUNNERSTA. I ett arbetsrum är det alltid roligt att leka med förvaringslösningar som utgör såväl en funktion som ett fint blickfång. På korkväggen monterade vi även upp den stilsäkra hyllan BOTKYRKA som blir en fin avlastningsyta, omgiven av parets inspirationsbilder som ger rummet en personlig karaktär.

Pella Hedeby, Livet hemma redaktionen

Arbetsbord på benbockar, LERBERG benbock 60 kr/st, ALEX hurts 495 kr, EKBACKEN bänkskiva 399 kr. BOTKYRKA vägghylla 199 kr, TERTIAL arbetslampa 79 kr/st, MJÖSA mugg 49 kr/st, FULLFÖLJA tejp med hållare 19 kr, KULLABERG arbetsstol 499 kr/st, OSTED matta 299 kr, SUNNERSTA rullvagn 249 kr/st, SUNNERSTA stång 19 kr/st, SUNNERSTA krok 5 kr/5 st och SUNNERSTA behållare 5 kr/st, BESTÅ förvaringsskåp med 2 dörrar Kalkviken, 2 000 kr/st. FADO bordslampa 129 kr.

De mörka betongmönstrade luckorna ger rummet karaktär. BESTÅ förvaringsskåp med 2 dörrar, Kalkviken brungrå, 2 000 kr. SUNNERSTA stång 19 kr/st, SUNNERSTA krok 5 kr/5 st. Nytt! KOPPARFALL tavla, New York city, 399 kr. FULLFÖLJA sax 29 kr och MJÖSA mugg 49 kr.

Arbetsbordet med marmorådring ger en livfull känsla, EKBACKEN bänkskiva 399 kr, ALEX hurts 495 kr, BOTKYRKA vägghylla 199 kr, TERTIAL arbetslampa 79 kr/st, KULLABERG arbetsstol 499 kr, MJÖSA mugg 49 kr/st, FULLFÖLJA tejp med hållare 19 kr. På korkväggen samlas inspirationsbilder som ger inredningen ett personligt avtryck.

Rullvagnen i serien SUNNERSTA, 249 kr, utgör en mobil förvaringslösning som kan rullas runt i rummet när du önskar de samlade konstnärsmaterialet eller syattiraljerna inom räckhåll. Med sitt enkla uttryck passar den in i alla sammanhang.

Utöver bra arbetsbelysning så är det viktigt att ge rummet en inbjudande karaktär. Här fyller lampan FADO, 129 kr, en fin funktion med sin stämningsfulla belysning. SUNNERSTA rullvagn 249 kr, SUNNERSTA stång 19 kr/st, SUNNERSTA krok 5 kr/5 st och SUNNERSTA behållare 5 kr/st. BESTÅ förvaringsskåp med 2 dörrar Kalkviken, 2 000 kr. Pläd på rullvagnen, Nytt! TUVALIE 99 kr.

Stylist: Pella Hedeby
Fotograf Kristofer Johnsson

Hemmets inredning utgår från tidstypiska originaldetaljer, modernt blandat med vintage, vitt, grått och inslag av grönt och varma trätoner.

Senaste inläggen