Världspremiär för PAX 2014 work-out closet!

I början på varje år är det samma sak på alla landets gym – nyårslöftena ska infrias och det är kö ut på gatan på minsta lilla träningsanläggning. Nu framåt vårkanten börjar det tunnas ut, mycket beroende på att det faktiskt är skönare att vara hemma.

Men om det fanns ett hemmagym som gick att kombinera med din vanliga garderob, skulle du träna hemma då? Den frågan ställde vi till en global fokusgrupp och svaret vi fick var entydigt sju av tio vill ha ett gym i garderoben, medan bara tre av tio är nöjda med en garderob på gymmet.

Per Ånéus är sortimentsstrateg på IKEA och var den som i november förra året fick uppdraget att tillsammans med en projektgrupp arbeta fram en helt ny serie träningsredskap baserad på befintliga produkter i IKEA sortimentet.

– Det var en rolig och intressant utmaning, säger Per. Vi satte oss helt enkelt med katalogen och kryssade för allt som vi trodde kunde funka till träning. Sedan var det bara att sätta igång och testa!

RÄCKA hävräcksstångsset med förstärkt upphängning 179 kr.

En grupp medarbetare på IKEA har fått provträna mängder med möjliga redskap och resultatet är över förväntan. Deltagarna i testgruppen hade vid senaste mätningen ökat sin syreupptagningsförmåga med i genomsnitt 22 procent. Dessutom är de gladare på jobbet än kontrollgruppen som under samma period har förvarat kläder i sina PAX garderober.

Terese Major och Magnus Adductor har varit med och testat och samtidigt fått chansen att agera bollplank åt Ånéus team. Magnus berättar att han först var skeptisk men ändrade åsikt när han märkte att träningen gav effekt.

– Eftersom jag fortfarande bor hemma har jag haft mitt gym i en garderob på varuhuset, berättar han. Jag har aldrig varit träningstypen tidigare men efter två veckor kom jag på mig själv med att frivilligt söka mig till garderobsavdelningen så fort jag fick en stund över. Då fattade jag att det här skulle funka!

Terese arbetar till vardags på testlabbet i Älmhult och har haft en annan vinkel på testningen:

– Jag har fokuserat på den repetativa slitstyrkan i produkterna, mina beräkningar är att en hantel måste tåla minst 120.000 lyft, säger hon.

I tillbehörspaketet PAX 2014 för träning ingår: BJURSTA bänkpress 799 kr, ÄDELSTEN kryddstarka hantlar 129 kr, ÄDELSTEN kavel i marmor 129 kr, för plattare mage, IKEA PS 2012 ljusstake med flexibla vikter 199 kr, HÅLLÖ bikram/yogamatta.

Produkturvalet ger en bredd och är anpassad till många av dagens mest populära träningsmetoder som klassiskt styrkelyft, pilates, yoga och crossfit. Och allt ryms i en valfri PAX garderob med 
150 cm bredd och 44 cm djup, en möbel de allra flesta får plats med hemma.

– Det går att köra allt utom gruppträning egentligen, då kan det bli lite trångt i garderoben. Men vem vill inte ha ett platt paket inför Beach 2014, avslutar Magnus entusiastiskt vår intervju.

PAX för att gymma hemma säger vi!

Daniel S, Livet Hemma-redaktionen

Bakom dörrarna till PAX garderob 3 090 kr med skjutdörrar ryms från och med idag ett komplett hemmagym!

Tidigare aprilnyheter från IKEA 

2011: IKEA erbjuder möbler på planka

2012: IKEA lanserar jeanskollektion

2013: Världspremiär för SNOOZA!

Senaste inläggen