Världsnyhet! METOD: Ett kök utan begränsningar

Igår var det pressvisning för den största sortimentssatsningen på IKEA på över 20 år. Vår vision, att skapa en bättre vardag för de många människorna, har präglat designprocessen som förändrat hela grunden för hur IKEA skapar kök.

Besökare och press fick gå på rundvandring genom sju olika kökslandskap, alla utformade efter människors många olika behov. På scen intervjuade designkännaren Ted Hesselbom Petra Kammari Enarsson (sortimentsansvarig för kök på IKEA), Gerry Dufresne (designer och sortimentsstrateg) och Lena Engman (försäljningsansvarig).

– Vi valde att utmana den traditionella bilden av köket, och gick till ritbordet och började om från början, berättade Petra Kammari Enarsson.

När designer Gerry Dufresne fick frågan om vilket kök i utställningen som var hans egen favorit utbrast han:

– Det är som att fråga en förälder vilket barn de älskar mest! Jag kan inte välja.

METOD köksserie bygger på helt nya mått: bänkskåpen har höjts från 70 till 80 cm, och skåpsbredderna har måtten 20/40/60/80/100 cm, vilket gör det möjligt att skapa helt unika personliga kök.

METOD kommer att finnas till försäljning på alla svenska varuhus från den 3 juni. Inom kort lägger vi upp bilder på de olika METOD köken här på Livet Hemma – så håll utkik!

Inbjudna besökare och press lyssnar till visningens paneldiskussion.

På rundvandring genom de sju uppbyggda kökslandskapen kunde besökarna utforska möjligheterna med det nya systemet på egen hand.

Moderator Ted Hesselbom (till vänster) frågade panelen om utvecklingen och designen bakom det nya kökssystemet METOD. Se hela snacket på Bambuser!

Designer Gerry Dufresne stannade kvar och besvarade frågor från nyfikna.

 

Foto: Lars Malm

Senaste inläggen