En vårig brunch

Tänk att få slå sig ner i ett solvarmt växthus för en långsittning bland knakande växtlighet. Innan solen levererar säker värme utomhus ger det en skön föraning av sommar!

Till brunchen som serveras på klassisk rödrutig duk bjuds det bland annat på hemmagjord müsli, och små luktärter att ta med sig hem för vidare odling. Mer inspiration och goda recept hittar du i den nya boken VAR DAGS FEST 79 kr, IKEA family pris 49 kr.

Anna L-B, Livet hemma-redaktionen

Müsli

4 personer

1 dl hasselnötter

2 dl havregryn

1,5 dl ljus sirap

2 dl bovete

1 tsk kardemumma

1 dl frystorkade hallon

Gör så här

1. Blötlägg bovetet över natten 

2. Skölj bovetet väl, blanda med kardemumma och torka på 60° i 12 timmar.

3. Mixa hasselnötter, havregryn och sirap, baka på silpat bak- duk i ugnen på 150° tills de blir gyllenbruna. Låt de svalna. 

4. Bryt havregrynsblandningen till mindre delar. 

5. Blanda bovete, hallon och den bakade havreyngsblandnin- gen.

Servera med mjölk, fil eller yoghurt.

Finbesök av några våryra hönor på söndagspromenad!

Luktärter i små odlingskrukor av papper är söta att dekorera bordet med.

Senaste inläggen