Välkommen till Älmkult

I sommar är det som upplagt för en utflykt till IKEA Museum i Älmhult, mitt i ljusaste Småland! Ta del av hela berättelsen om IKEA och följ med Ingvar Kamprad på hans resa ut i världen. Missa inte heller den spännande utställningen HOME FUTURES i nära samarbete med Design Museum i London (t o m 23/8), och LEK!, en utställning för både vuxna och barn som öppnar den 13 juni.

IKEA Museum som öppnade 2016 ligger i den byggnad där det första IKEA varuhuset invigdes redan 1958. I den tidstypiska byggnaden finns en fast utställning som tar sin början i de småländska rötter som är grunden för företagskulturen på IKEA. Vi möter en ung Ingvar Kamprad, som just startat en firma hemma på gården i Agunnaryd, och får följa med på händelser och milstolpar i IKEA historien fram till idag. Det bjuds också på nostalgi, retro och mycket igenkänning! I sommar pågår också två tillfälliga utställningar, HOME FUTURES, – Underbara framtid! som fokuserar på hur vi historiskt har sett på det framtida hemmet och LEK!, en interaktiv utställning för både små och stora. Med bara några minuters promenad från tågstationen i Älmhult är det en snabb avstickare om du vill hälsa på, på väg genom Sverige. Det är också enkelt att sy ihop en paketresa för hela familjen, i restaurang KÖKET äter du gott, och bekvämt till hands tvärs över gatan ligger IKEA Hotell där du kan sova över. Nyfiken? Läs mer på IKEAmuseum.com

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

IKEA Museum i Älmhult ligger där det allra första IKEA varuhuset låg som öppnade 1958. Stora delar av husets exteriör är återställda efter arkitekten Claes Knutsons ritningar från 1950-talet.

Ingvar Kamprad och hans syster Kerstin, ca 1932.

IKEA Museum har haft över en halv miljon besök!

Ingvar Kamprad på kontoret i Älmhult 1963-64.

Ingvar Kamprad kontor i Schweiz från 2014, är återskapat i utställningsdelen Ingvar Kamprads många sidor.

Del av den tillfälliga utställningen HOME FUTURES, – Underbara framtid!

Varje år bygger vi upp den miljö du ser på IKEA katalogens framsida, här finns chansen att få ett omslag med dig själv på framsidan! Runt om på museet finns också skärmar där du kan titta på film och bläddra i IKEA kataloger från 1951 och framåt.

I restaurang KÖKET serveras köttbullar på alla möjliga vis, välj mellan kött, fisk och vegetariskt.

Senaste inläggen