Valborgspicknick

Valborgsmässoafton är som många av våra svenska traditioner en blandning av urgamla hedniska högtider och senare kristna inslag. Den heliga Valborg helgonförklarades just den första maj och har därför fått ge namn åt vårt moderna firande.

Månadsskiftet april-maj var då sedan tidigare av naturliga skäl en tid för hedendomens vårfester, som av de kristna sågs som häxträffar. Om nu häxorna hade picknick på Blåkulla förtäljer inte historien men en kaffepetter hängande på skaftet handtaget bör nog tillhöra standardutrustningen för varje modern kvast.

Vår egen valborgspicknick packar vi med retrokänsla i en BRANÄS rottingkorg, fyller på med flaskor, termosar, ett gott bröd och frestande pålägg. För den rätta känslan packas sedan både människor och korg i en riktig klenod, en vackert blågrå Volvo Amazon Kombi där allt får plats. Det är årets första utemåltid och risken finns att det blir lite kyligt, så en hög filtar och kuddar får också följa med.

/Daniel, Livet Hemma-redaktionen

Bruschetta med getost

4 pers

Det här behöver du:

En baguette eller annat vitt bröd

Vitlök, 2 klyftor

Tomat, 4 stycken

Getost

Färsk dragon

En citron

Olja

Salt

Peppar

Gnid in vitlök i det uppskurna brödet. Förgrilla brödet i ung tillsammans med tomatskivor, olja, salt och peppar och en gnutta citronsaft. Getosten bred du på på plats och toppar med lite dragon.

Senaste inläggen