Trompe l’œil

Nyheten MARGARETA metervara ser ut som en hög virke från de småländska skogarna. Årsringar och bark blir till mönster – ett kul trompe l’œil av vår svenska natur. Trompe l’œil betyder helt enkelt att lura ögat och var omåttligt populärt på 1600-talet, men tekniken har funnits ända sedan antiken.

Det vanligaste var marmoreringar på trä för att få materialet att se ut som dyrbar marmor från Italien. Men det innebar inte att det var mindre värdefullt, utan skickligheten och effekten av synvillan var på modet och oerhört trendigt på den tiden. Överraskningseffekten blev en snackis i salongerna och MARGARETA är ett modernt trompe l’œil i form av tryck på textil. Ett rustikt tyg inspirerat av skogen och våra svenska rötter. Resultatet blir ett vackert bedrägeri.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

Lådan PRÄNT passar perfekt för vedförvaring. Vänd på lådan och bygg på höjden för att få plats med mycket värmande ved inför höstens alla brasor.

Trä i alla olika former samsas i rummet; SIGURD Stol med stomme i massiv björk, lådorna PRÄNT av plywood och textilen MARGARETA med trämotiv.

Senaste inläggen