Trend: Hobbyrummet gör comeback!

Nu vill vi att våra intressen ska ta plats i hemmet. Rum för kreativitet, avkoppling och självförverkligande står högt upp på mångas önskelista. 3,4 miljoner svenskar drömmer om ett särskilt hobby- eller pysselrum. Det visar en ny undersökning av svenska folkets intressen som genomförts på uppdrag av IKEA. Undersökningen visar också att 95 procent av svenska folket tycker att fritidsintressen gör oss lyckliga!

Länge har ett hemmaspa eller en garderob som man kan gå in varit drömmen för många. Nu ser vi en längtan efter plats för fler av våra intressen. I centrum för trenden står symaskinen som symbol för kreativiteten vi vill fylla vår fria tid med. 

I år handlar IKEA katalogen om att förverkliga drömmar oavsett hur stort eller litet man bor. När katalogen dimper ner i din brevlåda inom ett par veckor kommer du att få se hur allt får plats – även symaskinen.

Själv drömmer jag om att få plats med både en författarlya och en pysselstuga. Där skulle jag skriva romaner, blogga och bygga dockskåp. Vad vill du få rum med hemma hos dig? Skriv och berätta!

Jenny G W, Livet hemma redaktionen

RATIONELL VARIERA kryddhylla med 6 burkar, 139 kr. TROJKA sax set om 3, 9 kr. FIXA penselset, 29 kr för fem stycken. FIXA skruvdragare, 199 kr.

Under kommande veckan kommer vi att skriva mer om kreativa och kvadratsmarta rum i samband med lanseringen av IKEA katalogen 2012. Håll utkik efter dessa inlägg! 

Foto: Carl Kleiner

Scenograf: Fritjof Granström

Stylist: Evelina Bratell

Senaste inläggen