Torparodlarens badrum

Hemma på torpet hos odlaren råder en skön enkelhet i en vackert spartansk miljö. Onödiga prylar utan en bakomliggande tanke eller funktion finns det inte plats till, och var sak har inhandlats med kärlek och eftertänksamhet. Odling och gröna livstecken är det som är livets viktigaste, oavsett om det är i sovrummet eller i badrummet. 

I ett utrymme med råa väggar och golv har ett spartanskt badrum skapats med varsam hand. SILVERÅN tvättställskåp ger gott om förvaringsyta för handdukar och känns tidsenligt med torpet. Dessutom passar det väldigt bra ihop med det försinkade gamla badkaret. Här bor det för det mesta växter som kräver fukt, förutom när odlaren själv ska ta sig ett bad förstås. SIGNE matta värmer kalla fötter och mjukar upp det hårda golvet. GUNNERN bord rymmer de få men ack så dugliga badrumsdetaljer som går åt i en äkta torpar-odlares vardag.

DIY tips:
Vi valde att måla om SILVERÅN tvättställ i en grön färg för att förstärka den organiska känslan till badrummet. Grönt har dessutom en lugnande inverkan på oss människor vilket verkligen gav det där lilla extra till rummet. Färgen som vi använde är speciellt anpassad för badrumsmiljö.

Daniella Witte, för IKEA Livet Hemma

ikea_torparodlarens_badrum_inspiration_1

STUGVIK spegel med krokar och sugpropp 79 kr, SILVERÅN tvättställsskåp 695 kr, här målad i grönt, HAMNVIKEN tvättställ 700 kr, SILVERÅN ben 100 kr/2 st, RUNSKÄR tvättställsblandare 595 kr, BALUNGEN tvålkopp 79 kr, Nyhet! VINTER nagelborste 19 kr, TRENSUM spegel 39 kr, SALVIKEN badlakan 79 kr, FÄRGLAV badlakan 159 kr, ÅFJÄRDEN handduk 49 kr, SIGNE matta 20 kr.

ikea_torparodlarens_badrum_inspiration_2

GUNNERN bord 299 kr, NORDRANA korg 79 kr/set om 2, LJUSNAN burk 39 kr/set om 3, FÄRGLAV handduk 49 kr, FRYKEN burk med lock 99 kr/set om 3, DOFTA potpurri 10 kr, Nyhet! VINTER hårborste 39 kr.

Fotograf: Daniella Witte

Senaste inläggen