Tinas trender #1

Inredningsstylisten Tina Hellberg delar med sig av sina trendspaningar i en serie om fyra delar, och visar hur vi enkelt kan översätta dem till våra egna hem. Första spaningen handlar om grafiska mönster och råa textilier.

Vad är trenden?
– En idé som jag tror kommer, och som hämtar inspiration från mode, är att måla direkt på råa textilier. Gärna större ränder, diagonala eller som fält, säger Tina.

Så här gör du:
Välj en textil i naturmaterial, här AINA i linne. Tvätta och låt den torka, sen är det bara att måla. Försäkra dig först om att det är textilfärg du använder, tipsar Tina. Ränder och rutor är tidlösa mönster men som ger den där konstnärliga känslan. Tyget kan användas som överkast eller som gardiner, eller som personlig konst på väggen.

ikea_tinas_trender_inspiration_1

Nyhet! TARVA dagbädd i furu 1 395 kr, AINA metervara i linne 89 kr/m, ANVÄNDBAR bricka 279 kr, SOCKERÄRT vas 129 kr, kuddfodral sytt av metervaran DVÄRGBJÖRK 49 kr/m.

ikea_tinas_trender_inspiration_2

Nyhet! DVÄRGBJÖRK metervara 49 kr/m, AINA metervara i linne 89 kr/m.

ikea_tinas_trender_inspiration_3

Nyhet! DVÄRGBJÖRK metervara 49 kr/m, VARDAGEN kanna mörkgrå 39 kr, VARDAGEN tekopp med fat 29 kr, SOCKERÄRT vas 129 kr.

ikea_tinas_trender_inspiration_4

Nyhet! DVÄRGBJÖRK metervara 49 kr/m, STRIMLÖNN pläd i ull 499 kr, AINA metervara 89 kr/m, SANELA kuddfodral i bomullssammet 49 kr.

ikea_tinas_trender_inspiration_5

“Jag älskar grafiska mönster med en ruff hemmagjord känsla”.
Tina Hellberg, inredningsstylist

Färgerna som Tina använt i reportaget:
grå NCS 4010-Y30R
mullvadsgrå NCS S 6010-Y70R

Stylist: Tina Hellberg
Foto: Sandra Werud

Senaste inläggen