Sy en sommarklänning

Med värmen kommer enkelheten att klä på barnen. Små bara ben pinnar med lätta steg iväg till dagis och skola! Och här får du receptet på hur man enkelt syr sommarens sötaste klänning.

Om du inte sytt så mycket tidigare så är detta ett perfekt pilotprojekt att starta med. I princip ska två kvadratiska tygstycken med några sömmar och band bli en oemotståndligt bedårande sommarklänning! Är du lite mer “sy-savvy” kan du sy på fickor, blanda tyger eller sy på en extra volang nedtill. Vi valde ut några söta småmönstrade tyger och bad pysselproffset Hanna Berild om hjälp att göra ett lätt mönster och sy upp några klänningar att inspireras av.

Anna L-B, Livet hemma-redaktionen

Klänningen till vänster är sydd av BARBRO metervara 39 kr/m, med påsydd liten volang och breda vita bomullsband, klänningen till höger är sydd av BERTA RUTA 69 kr/m med påsydda fickor och kant- och axelband av enfärgat tyg.

Hanna Berild är förskollärare med inriktning bild, slöjd och teknik. På fritiden syr hon gärna barnkläder, märket heter Krokomillan. Läs mer om Hanna och hennes kreationer i de tidigare inläggen En riktig pysselfröken, Sy egna pepparkaksdräkter och Sy en vårgarderob

Den ljuvliga vådsydda klänningen är sydd av BARBRO metervara 39 kr/m och BERTA RUTA i rosa och grå/vit rutigt 69 kr/m.

Klänningen, som hänger på LÄCKÖ stol 200 kr, är sydd av BARBRO metervara 39 kr/m, och fodrad med sidentyg och har ett sidenband som knyts på ena axeln.

Den smårutiga metervaran BERTA RUTA 69 kr/m finns i grå/vit, rosa/vit och blå/vit ruta och är en klassisk sommartextil. En fin kombination är att sy på knytband i en starkare färg till.

Mönstret passar till 1-2 år, och vill man ha andra storlekar är det lätt att lägga till lite på längd och bredd. Då anpassar man även armhålorna med en eller ett par centimeter. Sy ihop tygstyckena och fålla nedtill alt. sy på ett band eller volang. Fålla upptill och gör kanaler för att dra igenom axelbanden. Lycka till!

Senaste inläggen