Strykning, en ren njutning!

För ett par månader sen var jag och lyssnade på en trendföreläsning med Li Edelkoort som då berättade om en pågående samhällstrend. När världen skakas av finanskriser och miljöproblem så väljer vi att stanna hemma och njuta av de små och hemtama vardagssysslorna. Det ger oss ro och harmoni att ta hand om vårt eget bo.

En av sysslorna som hamnar högst upp listan hos så många som 80% är strykning. Lite förvånande kan man tycka, men jag räknar in mig i skaran som gärna står i egna tankar och låter strykjärnets pysande ånga släta ut den doftande rena tvätten. Sen den rikliga belöningen av vackra högar att lägga in i skåpet. Och nu när vi inte längre har manglar så ger det något extra att få sova i släta lakan, torka sig på strukna kökshanddukar och ha vackra servetter färdiga att duka till fest med!

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Skäm bort dig med ett vackert överdrag till strykbrädan. PRESSA 29 kr finns i fyra olika mönster, redo att strykas är EMELINA KNOPP 129 kr, påslakan och örngott i vitt med sirligt rosmönster, vit emaljkanna SOCKERÄRT 79 kr.

Rymlig och lättburen är tvättkorgen FLÄTA 199 kr i pil, och stilig att ha framme, EMELINA ROS 349 kr, påslakan och örngott satinvävd lyocell ger mjuk sidenkänsla och lyster.

Kökshandduken VÅRLIGT 49 kr paret, har en blanding av bomull och lin och finns i natur, rosa och blått. VÅRLIKT passar även fint som generös tygservett.

Nerifrån; TORVA GRÖNSAK påslakan med örngott 159 kr, NYPONROS påslakan med örngott 249 kr, finns i vit/grön, vit/röd och vit/blå. EMELINA KNOPP 129 kr, påslakan och örngott i vitt och rosa, samtliga i 100% bomull.

Två av mina trotjänare i köket är TEKLA kökshanduk 5 kr, en klassik bistro-handduk i vitt med röd rand, och ELLY kökshanduk 19 kr/ 4 st, i blåvita ränder. Båda blir bara bättre ju mer man använder dem!

Senaste inläggen