Städa undan julen

Nu är julen över. Skönt tycker vissa och alldeles för tidigt tycker andra. Det alla har gemensamt är den årliga (mindre roliga) sysslan att städa undan julpyntet.

Genom att slänga det som är trasigt direkt får man mer plats i garderoben eller förrådet och slipper sista minuten-inhandla nya grejer nästa år. Det är också en bra idé att sortera pyntet i tydligt uppmärkta lådor för minimal förvirring. 

Ett ypperligt knep för att veta vad du har i lådorna är att använda dig av genomskinliga lådor med lock. Då ser du direkt ser vad som ligger i lådan utan att behöva ta ner den från högsta hyllan och upptäcka att det är påskpyntet du hittat. Locket gör dessutom att du undviker damm och spindelväv i lådan!

Mimmi S, Livet hemma-redaktionen

GORM grovförvaringssystem, KASSETT lådor med lock, SAMLA plastlådor med lock, PAPPIS låda med lock 9 kr, BEKVÄM köksstege/pall 99 kr, KNODD pedalhink 199 kr/40 liter

Öppna hyllor är också praktiskt för att snabbt få överblick. Många hyllor är dessutom påbyggbara med flyttbara hyllplan som man kan förändra och bygga på efter att behoven ändras.

SAMLA plastlådor med lock, 79-149 kr

Senaste inläggen