DIY: Spetsa till handduken

Inom mode har vi sett mycket spets det senaste året, en trend som verkar hålla i sig. Här är ett DIY-projekt som är både snabbt och enkelt, och som dessutom sätter lite guldkant på vanliga kökshanddukar.

Jag tycker det är så roligt att göra om redan befintliga saker med en liten extra detalj. Det ska gärna gå fort också! Spetsen piffar till det mesta och är lika fin på inredningsdetaljer som på klädesplagg. Kläder du inte använder längre kan återanvändas till inredningsdetaljer. Fina spetsar kan man också hitta hemma i skåpen hos mormor eller på loppisar.

Helena Nord, Mormorsglamour för IKEA Livet Hemma

ikea_spetshanddukar_inspiration_1

LISABO sidobord i askfanér 799 kr, BEGÄRLIG vas 179 kr, LATTJO rockring 199kr/2st, IKEA 365+ kökshandduk 49 kr/2 st, BESTÅENDE diskmedelspump 49 kr.

ikea_spetshanddukar_inspiration_2

De saker vi använt till detta pyssel är IKEA 365+ kökshanddukar 49 kr/2 st, FULLFÖLJA sax 29 kr, SY sytråd 19 kr/4 st. Den vackra spetsen fick vi genom att klippa sönder ett par spetsshorts. Men det finns såklart massor av fina spetsar och band att dekorera handdukarna med. Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser.

Börja med att nåla fast spetsen på handduken. Sy därefter fast den med symaskin. Klart!

ikea_spetshanddukar_inspiration_3

De färdiga handdukarna hänger på TORKIS tvättlina 19 kr.

Foto: Helena Nord

Senaste inläggen