Sommarens minnen

Spara dina goda sommarminnen från skog och trädgård i en burk. Det är lättare än man tror att konservera!

Saffranspäron brukar jag alltid bjuda på till jul serverade med lättvispad grädde och små skorpor. Då har päronen hunnit få mycket smak från lagen och frukten smälter i munnen. Bär av alla slag kan också sparas på burk. Enkelt att råröra med lite socker för att behålla bärsmaken.

Marie Ramse, Hitta Hem för Livet Hemma

ikea_sommarminnen_inspiration_1

VARDAGEN skål 49 kr, KNAGGLIG låda 59 kr målad i en ljusgrå nyans, MALMSJÖN köksblandare 799 kr, INGEFÄRA kruka med fat 39 kr, KORKEN burk med lock finns i tre olika storlekar från 0,5 till 1,8 liter från 12 kr/st, ARÖD vägglampa 199 kr.

Saffranspäron
Vatten
1 citron
6 päron
5 dl socker
5 dl vatten
1 gr saffran

Häll kallt vatten och skivor av en citron i en skål. Skala päronen, behåll skaftet om det går, och lägg dem i citronvattnet. Blanda socker, 5 dl vatten och saffran i en kastrull och koka lagen tills sockret smält, tillsätt lite konserveringsmedel för bättre hållbarhet. Lägg i päronen och låt dem sjuda tills de blir halvmjuka. Häll upp på väl rengjord konservburk.

ikea_sommarminnen_inspiration_2

Sommarens skörd är klar för att sparas och avnjutas senare i höst. Olivträdet i krukan INGEFÄRA, 39 kr, här målad i matt svart, gav ingen frukt, men blåbärsskörden blev desto bättre. Årets frukter och bär kommer jag att servera på det generösa matbordet MÖRBYLÅNGA, 5 995 kr. Runt det samlar jag många vänner för att njuta av sommarens smaker som sparats i KORKEN burk med lock från 12 kr/st.

Stylist: Marie Ramse
Foto: Sara Medina Lind

Senaste inläggen