Smygtitt: Kollektion BRÅKIG

Den 7 februari 2014 släpps BRÅKIG – en bångstyrig kollektion som andas ung dansk design. BRÅKIG är resultatet av ett nära samarbete mellan IKEA och det kreativa kollektivet ArtRebels från Köpenhamn. Kollektionen säljs i limiterad upplaga och är en mix av ny design och IKEA produkter som uppdaterats med pastellfärger och grafiska mönster.

Nya samarbeten stod på agendan när IKEA flyttade in hos uppmärksammade ArtRebels. Under några dagars intensiv workshop skapades en kollektion sprungen ur Köpenhamns kreativa kultur- och nöjesliv. I BRÅKIG kombineras furu, plywood och koppar med pastellfärger och grafiska mönster som adderar en nostalgisk twist.

Harlekinrutan, ett av ArtRebels signum, för tankarna till Tivoli, gycklare och cirkusliv och har en given plats på brickor, tapeter och textilier. BRÅKIG är en blandning av ny design och remixade IKEA produkter.

– Designprocessen har handlat mycket om att addera trender, mode, färg och inte minst attityd. Att jobba tillsammans med ArtRebels var otroligt utmanande, spännande och kul, säger Karin Gustavsson, sortimentsstrateg på IKEA of Sweden.

Nyhet! BRÅKIG 2014 kaffekopp med fat 40 i blandade mönster. Pallen BRÅKIG (som du kanske känner igen!) har fått nytt liv i björk och färgerna rosa, ljusblå och ljusgrön.

Nyhet! BRÅKIG 2014 klädställning 136×180 cm, i furu. BRÅKIG 2014 påslakanset i blandade mönster.

Nyhet! Harlekin-rutorna kommer även igen i BRÅKIG 2014 lådor med lock, i flera olika färger och mönster.

 

Kollektionen BRÅKIG släpps i februari 2014 på sammanlagt 11 marknader. I Sverige säljs BRÅKIG från och med den 7 februari 2014 på alla IKEA varuhus förutom Haparanda och Gävle.

Senaste inläggen