SAGOSKATT för utbildning

SAGOSKATT är mjukdjur som har designats av barn för barn. En tillfällig kollektion som kommer att säljas i samband med 2015 års upplaga av kampanjen Mjukdjur för utbildning. För varje sålt mjukdjur under perioden 23/10-27/12 2015 skänker IKEA Foundation 1 euro för att finansiera utbildningsprojekt som drivs av UNICEF och Rädda Barnen.

IKEA har drivit kampanjen Mjukdjur för utbildning under tretton år. För att markera kampanjens sista år och för att ladda inför nya och ännu mer engagerande aktiviteter omkring barns rättigheter nästa år, ville vi göra något speciellt. Därför arrangerade vi en global teckningstävling där vi bjöd in barn att skicka in teckningar av sina drömgosedjur. Vi fick in tusentals underbara bidrag, men tillslut lyckades vi plocka ut tio vinnande bidrag – som nu har tillverkats!

Det här är 13:e och sista året för Mjukdjur för utbildning. Vi har jobbat hårt för att barn i fattiga områden ska få större möjligheter att skapa en bättre framtid för sig själva och sina familjer – och kampanjen Mjukdjur för utbildning har bidragit till att göra detta möjligt. Sedan kampanjen startade har 77 miljoner euro donerats och 11 miljoner barn har fått en bättre utbildning. Och det här är bara början. IKEA och IKEA Foundation fortsätter satsningen på att hjälpa några av världens mest utsatta barn. Redan nästa år kommer våra medarbetare och kunder kunna bidra och engagera sig i vårt arbete för att stödja barns rättigheter. Tillsammans kan vi göra skillnad.

ikea_SAGOSKATT_inspiration_1

SAGOSKATT mjukleksak monster 79 kr. Rekommenderas från 12 månader.

soft toys, drawings, crayons Standing images

SAGOSKATT mjukdjur tiger/gul 99 kr. Rekommenderas från 12 månader.

ikea_SAGOSKATT_inspiration_3

SAGOSKATT mjukleksak / rosa 79 kr. Rekommenderas från 12 månader.

Senaste inläggen