Room for Harmony, del 1

Under IKEA Festival på Salone del Mobile i Milano inredde Livet Hemma redaktionen fyra rum med olika karaktär. ”Make room for Life” var uppdraget. En plats för livet. Ja, visst är det så vi vill att våra vardagsrum ska upplevas. 

I det här rummet har jag fokuserat på att skapa utrymme och förutsättningar för harmoni. En känsla som vi strävar allt mer efter att uppnå hemma enligt den omfattande undersökningen som genomfördes inför framtagandet av nyligen lanserade STOCKHOLM 2017. Färgsättningen går i en behaglig grågrön färgskala som framhäver naturmaterial i möbler och detaljer. Inspirationen är hämtad från naturen och rummet får gärna upplevas som en finstämd övergång mellan ute och inne, allra härligast när vi kan slå upp dörrarna mot en grönskande balkong eller uteplats.

Möbler och inredningsdetaljer är utvalda för sina genuina kvaliteter. Bekvämlighet är förstås viktigt för att vi ska trivas i våra hem och de nya sofforna FÄRLÖV bjuder på såväl avslappnad sittkomfort som ett stilmässigt elegant uttryck. Addera textilier i vackra taktila material för att förhöja känslan. Stickade plädar och kuddar i mjuka sammetsstrukturer passar fint i stilen i kombination med tvättat linne. Och mattorna LOHALS sätter den naturliga looken i rummet. Inredningen toppas med möbler och detaljer i ask och flätat naturmaterial som ger volymerna ett sinnligt, luftigt uttryck. Delarna i STOCKHOLM kollektionen smälter in i vardagen på ett väldigt behagligt sätt och upplevs som om de varit där för alltid.

I det harmoniska vardagsrummet finns utrymme för avkoppling i generösa soffor. TV är ersatt med en stämningsfull eldstad och tempot blir så där behagligt och stilla. I förlängningen finns utrymme för kreativa hobbies och samvaro kring ett generöst arbetsbord. Mer inspiration och bilder kommer i kommande inlägg.

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! FÄRLÖV 3-sits soffa 5 995 kr/st, Nyhet! STOCKHOLM 2017 soffbord 995 kr, SINNERLIG taklampa i bambu 599 kr/st, LOHALS matta 995 kr/st (här har vi lagt ihop 2st till en större matta), SANELA kuddfodral 49 kr/st. De fina stickade plädarna är kommande nyheter i mörkt grått och naturvitt. FLÅDIS korg 199 kr. På soffbordet IKEA PS 2017 vas 249 kr/set om 3, samt STOCKHOLM 2017 bricka i valnöt 179 kr. I bakgrunden Nyhet! STOCKHOLM 2017 skåp 3 495 kr/st, IKEA PS 2017 vaser, 249 kr/set om 3 samt SINNERLIG bordslampa, 299 kr respektive 499 kr.

Nyhet! FÄRLÖV 3-sits soffa 5 995 kr/st, Nyhet! STOCKHOLM 2017 soffbord 995 kr, LOHALS matta 995 kr/st, IKEA PS 2017 vas 249 kr/set om 3, STOCKHOLM 2017 bricka i valnöt 179 kr.

Nyhet! IKEA STOCKHOLM 2017 soffbord 995 kr, VARDAGEN tekopp med fat 29 kr, LOHALS matta 995 kr/st.

Nyhet! IKEA STOCKHOLM 2017 skåp 3 495 kr har ett sinnligt vackert och luftigt uttryck med den flätade strukturen. IKEA PS 2017 vaser 249 kr/set om 3. Inspirationsbilderna på väggen är samlade till en moodboard som satt stilen och känslan för inredningen.

Efter långväggen har vi byggt en förvaringsbänk av de nya köksskåpen ASKERSUNDMETOD överskåpsstomme till K/F i mått 60x60cm, 447 kr/skåp inkl lucka. Förse luckorna med tryck-öppning för ett enkelt avskalat uttryck. Toppskivan är Nyhet! EKBACKEN bänkskiva med askmönster, från 399 kr, som kapats till rätt mått. Sidorna på skåpen är försedda med ASKERSUND täcksidor, från 129 kr/st, och skåpen vilar även på en täcksida istället för sockel för en robust, gedigen look. De fina rispapperslamporna STORUMAN är kommande nyheter.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen