Room for Growing

Room for Growing var Livet Hemmas fjärde vardagsrum på årets IKEA festival i Milano. Det dubbla budskapet i namnet, ett rum för växter, men också ett personligt rum att växa med, var utgångspunkten för hur vi inredde Growing, det minsta av våra rum.

Morgondagens vardagsrum håller på att transformeras från TV rummet till något nytt och levande, mer anpassat till våra personliga behov. Fler och fler människor bor i städer på allt mindre yta, men med samma längtan efter ett hem i harmoni och en närhet till naturen. Det påverkar vårt sätt att inreda och se på vårt boende. I Growing rummet med en hel fönstervägg, samlade vi de flesta växterna i ljuset kring två STOCKHOLM 2017 soffbord. Det enkla men funktionella fällbordet GÖRAN blev rummets mittpunkt för odlingsbestyr och makraméverkstad tillsammans med staplingsbara lätta SVENBERTIL/BRORINGE stolar. Den nya minimalistiska väggförvaringen SVALNÄS i hållbar bambu fyller alla kriterier för en modern yt- och materialsnål möbel, här får vi plats med en extra arbetsplats och ett nätt skåp med skjutdörrar, perfekt för det lilla boendet. Rummet rymmer ingen soffa men en skön hörna för en STRANDMON fåtölj med fotpall i djupgrön sammetsklädsel (kommer till varuhusen i augusti).

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! SVENBERTIL sittskal 250 kr/st i vitt, BRORINGE underrede 145 kr/st i vitt, mitt tips för en perfekt matplatsstol för 395 kr, GÖRAN fällbord 349 kr i furu/vitt, Nyhet! IKEA PS 2017 självbevattningskruka 249 kr, RÅSKOG rullvagn 499 kr i rödbrunt passar fint till alla växtgröna toner, CYLINDER vas/skål 199 kr/set om 3. Det större trädet är ett citronträd som mår bra av att placeras ljus och soligt, mindre CITRUS växt hittar du på IKEA för 299 kr.

VÅRVIND vas 39 kr/set om 2, här enkelt upphängda på rad över bordet med lädersnören i natur, STRANDMON öronlappsfåtölj i mörkgrön sammetsklädsel (augusti 2017), STRYKIS galge 29 kr/3 st.

Nyhet! SVALNÄS väggmonterad förvaringskombination 2 490 kr, i bambu och vitt. Den fina gröna karmstolen YPPERLIG är ett resultat av samarbetet med danska desigduon HAY, premiär i oktober.

Nyhet! STOCKHOLM 2017 soffbord 795 kr i askfanér, som växtbänk i fönsterhöjd. Kombinationen av urblekt succulentgrönt och terrakotta är en av sommarens finaste! En kommande nyhet är det formsäkra porslinet FÖRSTÅNDIG i just den kulören.

Makramé är flera längre trender i en, den långsamma avstressande sysslan, det unika uttrycket i hantverket och glädjen i att ha växter hängande fritt i rummet! STRYKIS galge 29 kr/3 st, med svart sammetsliknande yta, blir grafisk på väggen med en vit bomullsksjorta.

Stylist: Anna Lenskog Belfrage (även foto detaljbild makramé och småvaser)
Stylistassistent: Alicia Sjöström
Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen