Romantiska rosor

Inför kronprinsessans bröllop i somras hade vi på IKEA ett stort dukningskalas under parollen ”Fest i Slott och Koja”. Här ville vi inspirera till härliga middagsbjudningar och kalas, oavsett storlek. För faktum är att det är ganska enkelt att duka snyggt, om man bara tar sig lite tid att planera.

Med textilier och blommor kommer man långt. Köp tyg på löpmeter och drapera in hela lokalen. Var frikostig med blomstren så kan du förvandla minsta koja till ett slott. Rosor är en väldigt tacksam blomma att använda för att skapa romantiskt skimmer, och de tål att användas till såväl blomsterarrangemang som matdekorationer. Rosenbladen kan också användas som alternativa riskorn, när brudparet kommer ut ur kyrkan och ska lyckönskas.

När man dukar med blomsterdekorationer är det viktigt att tänka på höjden av vaserna. Allt för höga buketter på bordet hindrar gästerna från att se varandra och konversera under middagen, så håll buketterna låga och varva med levande ljus. Här är några av redaktionens favoriter bland inspirationsbilderna.

brollopet_1a_y5u8587brollopet_1b_y5u8354nybrollopet_1c_y5u8507

Senaste inläggen