Rofyllt sovrum hos Ramse

Finns det något bättre än att krypa ner mellan linnelakan? En sval inredning ger en stillsam känsla och kompletteras med varma inslag, hemma hos inredaren Marie Ramse.

Påslakan LINBLOMMA har en fin struktur som är både skön att se på och omslutas av. Här är det blandat linnelakan med GÄSPA örngott i bomull. Jag mixar gärna olika material för att få struktur, pläden OFELIA har en spännande yta som passar utmärkt till det mer strikta linnelakanet. Jag har inte så mycket färger i mitt sovrum, utan låter istället olika naturmaterial ge inredningen liv. Den här lite svala inredningen passar mig som gärna vill ha ett stillsamt sovrum. Den tunna spetsgardinen LILL låter solljuset strila in men skyddar mot insyn. Varma inslag i inredningen får jag från jutemattan LOHALS som har en skön struktur att sätta ner fötter på.

Marie Ramse, Hitta Hem för Livet Hemma

ikea_hemma_hos_marie_ramse_inspiration_1

Sidobordet LISABO, 799 kr, fungerar utmärkt som ett sängbord, där har jag det obligatoriska vattenglaset och GAVIK bordslampa, 99 kr, som ger ett behagligt stämningsljus. LINBLOMMA påslakan 1 örngott 499 kr, GÄSPA örngott 49 kr/styck, OFELIA pläd 249 kr, LILL spetsgardiner 29 kr/1 par, LOHALS matta 995 kr.

ikea_hemma_hos_marie_ramse_inspiration_2

Jag har placerat en spegel mitt emot sängen så att jag kan se ut fast jag har sänggaveln mot fönstret. SKOGSVÅG spegel, 299 kr, har fått ett läderbälte klistrat runt sig för ett lite coolare utseende, superenkelt gör-det-själv-tips. INGEFÄRA kruka med fat, 39 kr, har också fått en ny look, matt svart färg gör den lite mer grafisk vilket passar bra till den återhållsamma färgskalan.

Stylist: Marie Ramse
Foto: Sara Medina Lind

Senaste inläggen