Ris och ros!

Finns det något mer hoppfullt vårtecken än knoppande ris? Gör fint till påsk med stora och vilda kvistar, det blir en skön preview på kommande säsong.

Vackert som kontrast till de höga grenarna, och som sätter lite färg istället för påskfjädrar, är några rosor i doftande vårpastell. Som blomsteramatör har jag den hårda och långa vägen, via många vissnade rosknoppar, lärt mig några enkla knep. Välj rosor som börjat att slå ut så vet du att de är på god väg, då kan de stå riktigt länge. Ta bort alla blad som riskerar att hamna under ytan i vasen, och satsa på några få rosor med kvalitet, de verkar trivas bättre i lite mindre sällskap!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Vad kan vara mer påsk än gula Forsythiakvistar? Här i en favoritvas, KARENS vas i flintgods 179 kr, mildgula rosor i TRIVSAM kanna 49 kr. På väggen bakom de nya TVILLING bilderna, på flykt, 79 kr för 2, med motiv av Emiko Frantzen, TRILLING bild, vilda blommor 99 kr för 3, KORT konstkort, fåglar, 25 kr/ 5 st fina som påskkort eller på väggen, KORT konstkort, gamla blommor, 25 kr/5 st.

 

Knoppande rosa körsbärskvistar i tidlösa BLADET vas 199 kr, syren i IKEA PS 2012 vas 299 kr för set om 2, ny är munblåsta GODKÄNNA ljuslykta/vas 59 kr. Fina vårtextilier är LILL skira gardiner i tyll, 39 kr för ett par, ELVILDA kuddfodral 59 kr, rosa/flerfärgad, och den nya linnepläden ALPKLOCKA 399 kr.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen