Redaktionen gillar: Erik Mäkis ljustips

Erik Mäkis medlemssida är en av de mest gillade på Livet Hemma. Erik bor i Gävle och jobbar som informatör och webbredaktör och kallar sig en ”ytterlighetsmänniska” som både gillar sparsmakat stilrent och när det är överdådigt.
Många av hans inlägg handlar om hur man kan inreda klimatsmart med ljus – perfekt nu när mörkret sänker sig över Sverige.

Erik, vilket är ditt allra bästa tips på hur man får det ljust och mysigt hemma, samtidigt som man snålar med elen?— Eftersom jag gillar ljus, särskilt nu när det är mörkt utomhus, så har jag många ljuspunkter hemma. Där jag vill ha starkare ljus använder jag varmtonade energisparlampor och där jag vill ha lite mindre ljus har jag superelsnåla LED-lampor. I vardagsrummet har jag idag 17 ljuspunkter som tillsammans inte drar mer än 43 watt!

På din sida har visar du en väldigt smart lösning där du riktar en lampa mot en metallskål, vilket ger en extra ljuseffekt. Hur kom du på den idén?— Det var gilla vid första ögonkastet på IKEA när jag såg den blanka skålen STOCKHOLM och jag var bara tvungen att köpa en! När jag inte skulle ha den kvar på vardagsrumsbordet ville jag inte gömma undan den i något skåp. Då kom jag på att jag kunde ställa den bakom en lampa, som ett konstverk, och låta den reflektera ljuset istället. Nu har jag köpt en vit också – som jag fyllt med krispigt vitfrostade snöflingor i form av LED-ljusslingan KALLT.

Bilder: Erik Mäki

Senaste inläggen