Recept: Smarriga mandelmusslor


Så här tjusigt kan till exempel fem deciliter mjöl, en deciliter socker och några röda vinbär göra sig på bild.

Men det bästa är förstås det smarriga resultatet, små goda mandelmusslor som försvinner i ett nafs. Här hittar du receptet, ur vår egen bok Hembakat är bäst! såklart.


Mandelmusslor, ca 36 st
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ½ dl (100 g) skållad och skalad mandel
2 droppar bittermandelarom
200 g kylskåpskallt smör
1 ägg

Veckade portionsformar

Gör så här:
1. Smöra och mjöla kakformarna. Ställ ut dem på en plåt. Hacka samman mjöl, socker, mandel, bittermandelarom och smör i en matberedare till en smidig deg.

2. Dela degen i tre delar och rulla till längder. Svep in i plastfolie och låt ligga i kylen i 1–2 timmar.

3. Sätt ugnen på 175°. Ta degen ur kylen och dela varje rulle i 12 bitar. Tryck ut degen med mjölad tumme i kakformarna. Grädda i 8–12 minuter. Stjälp upp formarna när de svalnat något och lossa mandelmusslorna försiktigt.

Tips! Servera mandelmusslorna som bakelser med vispad grädde och färska bär, hjortronsylt eller gelé.

Foto: Carl Kleiner

hembakat-recepthembakat_mandelmusslorhembakat_0_0

Senaste inläggen