Rama in med gröna växter

Hösten är snart här på riktigt och vi är sugna på att skapa en inredning som känns mysig och ombonad med lite nytänk. Textiler har alltid varit ett säkert kort för ändamålet men något som kanske inte är lika självklart, är att uppnå samma omfamnande effekt med gröna växter.

Från fönsterkarmen in i rummet. Vi valde några rejäla växter med gröna blad som vi placerade samlat i nivåer tillsammans med andra inredningsdetaljer. Till hjälp använde vi ett runt vintage-bord som vi kombinerade med NORNÄS sidobord i två olika storlekar och form. Resultatet blev en levande inramning till sittgruppen som verkligen gav en varm känsla av lugn och trygghet. Dessutom fick vardagsrummet en stor dos ny härlig energi som en god start på årstiden.

Trenden att inreda med krukväxter ser vi bara öka. Det är tydligt att människan vill närmare naturen och suddar därför mer och mer ut gränsen mellan ute och inne.

DIY-tips!

Vi valde att betsa NORNÄS sidobord i en mörkbrun bets. Nyansen tog upp golvet väldigt fint vilket gjorde att helheten i inredningen helt plötsligt kändes mycket lugnare. Detaljerna på borden kom dessutom också fram mer när basen blev dämpad, ton i ton.

Daniella Witte, för IKEA Livet Hemma

ikea_rama_in_med_grona_vaxter_inspiration_1

SAKLIG fat 249 kr, NORNÄS bord 299 kr, NORNÄS bord 399 kr, 365+ vin glas 15 kr, KORKEN flaska 19 kr, LUDDE fårskinn 329 kr, SOCKERÄRT vas 129 kr, VÅRVIND vas 39 kr i set om 2, SINNERLIG bordslampa 599 kr, ÄNDLÖS ljusstake 39 kr, GURLI kudde 29 kr, URSULA pläd 299 kr, ARÖD golvlampa 499 kr, PARANÖT kruka 249 kr

ikea_rama_in_med_grona_vaxter_inspiration_2

SINNERLIG bordslampa 599 kr, ÄNDLÖS ljusstake 39 kr, VÅRVIND vas 39 kr i set om 2, SOCKERÄRT kanna 129 kr.

Fotograf: Daniella Witte

Senaste inläggen