Premiär för SVÄRTAN!

Imorgon släpps den tillfälliga kollektionen SVÄRTAN i IKEA varuhusen och på ikea.se. En spännande samling hantverksföremål framtagna i samarbete med modedesignern Martin Bergström.

Internationellt uppmärksammade modedesignern Martin Bergström är känd för sina starka uttryck och förmågan att skapa det visuellt storslagna. För IKEA har han tillsammans med studenter på The National Institute of Fashion Technology i New Delhi (Nift) skapat en spännande kollektion med 35 produkter, däribland vaser, skålar, pallar, textilier och bäddlinnen.

Nedan bjuder vi på ett litet smakprov från kollektionen där Martin har hämtat inspiration från ett modernt ungt Indien som vi sällan ser.

Se fler produkter ur kollektionen och läs vår tidigare intervju med Martin Bergström! SVÄRTAN kollektionen finns i begränsad upplaga på alla IKEA varuhus samt online från och med den 9 september 2016.

IKEA_SVARTANpremiar_inspiration_5

SVÄRTAN dekorativ skål 199 kr. Designern Martin Bergström arbetade tätt ihop med lokala hantverkare i Indien för att utveckla produkterna i SVÄRTAN.

IKEA_SVARTANpremiar_inspiration_6

Pallar i trä med patinerad känsla. SVÄRTAN sidobord/pall H36cm 299 kr, SVÄRTAN sidobord/pall H42cm 399 kr.

IKEA_SVARTANpremiar_inspiration_7

I den tillfälliga kollektionen ingår en rad härliga textilier, inklusive bäddlinne. SVÄRTAN tyglängd 199 kr.

IKEA_SVARTANpremiar_inspiration_4

SVÄRTAN brickbord 499 kr, som blev en av Martins favoritföremål i arbetet med kollektionen, tillsammans med SVÄRTAN dekorativ glasflaska från 49 kr.

Senaste inläggen