PREMIÄR för BRÅKIG!

Idag kommer en ny limiterad kollektion till IKEA varuhusen – BRÅKIG är resultatet av ett nära samarbete mellan IKEA och det kreativa kollektivet ArtRebels från Köpenhamn. Under ett par dagars intensiv workshop skapades kollektionen som är en mix av ny design och IKEA produkter.

BRÅKIG består av allt från förvaringslösningar och mindre möbler till textilier, porslin och tapeter. Influenser från dansk design och kärleken till Köpenhamn tar sig uttryck i val av tekniker, material och design. Naturliga material som plywood och furu kombineras med dimmiga pasteller och skarpa, grafiska mönster.

Se mer av nya kollektionen BRÅKIG i begränsad upplaga!

Nyhet! BRÅKIG 2014 låda med lock, 2 st, blandade färger/mönster.

 

Nyhet! BRÅKIG 2014 låda med lock, 2 st, blandade färger/mönster, BRÅKIG 2014 hylla, 60×40 cm, ljusgrön, BRÅKIG 2014 minibyrå 3 lådor, 32×25 cm, rosa, BRÅKIG 2014 minibyrå 4 lådor 17×29 cm, ljusgrön.

Nyhet! BRÅKIG 2014 stol, ljusgrön, finns även i rosa och björk.

ArtRebels är en av de mest intressanta, kreativa grupperna i Danmark och samlar formgivare, filmare, konstnärer och andra kreatörer från hela världen. Med passion för att stödja, främja och dela kreativ och kulturell talang skapar de nya möjligheter för både företag och sociala projekt.

”Vi ville ge IKEA produkter ett personligt uttryck och röra till allt en aning. Tillsammans skapade vi ett slags kreativt kaos som slutligen förvandlades till en intressant kollektion.” Carla Cammilla Hjort, CEO ArtRebels

Nyhet! BRÅKIG 2014 kuddfodral, 50×50 cm.

Nyhet! BRÅKIG 2014 byrå, 3 lådor, 79×92 cm, furu/orange.

 

Nyhet! BRÅKIG 2014 pall, rosa/björk, finns även i ljusgrön och blå, BRÅKIG 2014 bricka, rosa/vit, finns även i gul, orange och turkosblå.

 

Kollektionen BRÅKIG släpps i februari 2014 på sammanlagt 11 marknader. I Sverige säljs BRÅKIG från och med den 7 februari 2014 på alla IKEA varuhus förutom Haparanda och Gävle. I kollektionen ingår sammanlagt 32 möbler och inredningsdetaljer.

Senaste inläggen