Pimpa som finalisterna i GARDEROB

LIVET HEMMA har träffat vinnaren och några av de begåvade finalisterna i modedesigntävlingen GARDEROB. De tävlande har inte bara skapat modekollektioner, utan också tjusigt inredda garderober. Här får du personliga pimp- och stylingknep för din garderob.

1. Verkstadsinspiration. Vinnaren av GARDEROB 2010 Andreas Sundelin Wiberg har släpat 55 kilo pimp till Biblioteksgatan i Stockholm, för att skapa en verkstadsmiljö med skeppsinslag i garderoben. Redaktionen gillar det oväntade att sätta in en motor i garderoben och ha den som display för favoritklockan!

2. Förortskänsla. Mirja Rosendahl har inspirerats av en förort i östra London. Asfalt, byggställningar och joggingoveraller. Skisserna till kollektionen är mönstret på väggarna i garderoben, och bilder från förorten sitter på dörrarna som inspiration. Redaktionen gillar verkligen de tonade glashyllorna som Mirja har skrivit på, och den engelska bulldoggen som smitit in på nedersta hyllan.

3. Fågel, fisk och mitt emellan. Kristina Lundsjö har gjort en kollektion om fem stickade tröjor inspirerade av ett konstverk av döda småfåglar. Redaktionen tycker att tittskåpet och ljuslisten är en fin idé för att visa upp godbitar i garderoben!

4. Alice i Underlandet-garderoben. Sanna Nyströms couturekläder befinner sig i sagans värld. Redaktionen älskar det schackrutiga golvet och den klassiska spegelväggen som verkligen kan göra vilken garderob som helst intressantare.

5. Galghumor! De flesta har för mycket grejer och Kim Hagelind ville skapa ett ordnat kaos med exakt 204 galgar i garderoben. Redaktionen tycker att galgar i överflöd känns lyxigt och kul.

6. Skeppsromantik. Karl Aulins garderob ser ut som en teater, inspirerad av arbetet vid ett båtvarv. Redaktionen tycker om tapeten som blir kuliss i garderoben. Tryck ditt eget favoritmönster och pimpa garderoben!

7. Garderobsfoder. Jeanette M. Rodell gillar gamla gardiner, kuddfodral och dukar. Här har hon klätt in hela garderoben med tyg som ger en skön vadderad känsla. Redaktionen gillar särskilt de inklädda galgarna. Mysigt, ombonat och omtänksamt med återvinning.

8. Narnia! Garderoben är inredd med levande växter, och inspirationen är hämtad från den labyrint som Ida Wadlund fotograferade sin klädkollektion i. Redaktionen tycker mycket om den här sagolika garderoben, och funderar på att göra en med konstgjorda växter som håller lite längre.

1_vinnare2_vinnare_23_suburbs_24_suburbs5_ffm6_alice_i_underlandet7_galghumor8_skeppsromantik9_garderobsfodernarnia

Senaste inläggen