– Hemma för mig är en trygg vrå med dem som jag älskar mest. Mina drömmar börjar hemma och drömmar är bland det största som finns här i livet.

"/>

Pimpa dina möbler!

Drömmer du om att inreda mer personligt? Isabella Waldenmeier älskar att pyssla och pimpar gärna sina möbler – som hyllan BILLY som förvandlats till en stad i barnrummet. Vi har kikat in hos en av våra mest aktiva medlemmar.

Hon älskar att inreda och pysslar dagligen i det egna hemmet i Segeltorp. Isabella Waldenmeier är en av våra mest aktiva medlemmar. För Livet Hemma visar hon hur man inreder budgetsmart med lite fantasi.  Vi har kikat in hemma hos henne. 

Hej Isabella! Hur ofta inredningspysslar du hemma?
– Varje dag. Vi har totalrenoverat radhuset och det finns massor att göra. Nu är jag inne på slutklämmen, vilket är den roligaste biten. Senast förvandlade jag vår klotformade kökslampa till en stor biljardboll.

Vad kickstartade ditt inredningsintresse?
– En sänggavel i körsbärsfanér. Jag hade bett min kille Martin välja ut en fin gavel, men den han kom hem med gav mig panik. Vi hade randiga sovrumstapeter i aprikosfärg. Det var bara att ta fram penseln och måla väggarna vita, och det var då jag insåg hur kul det är att inreda och göra om. Att göra så mycket med så liten budget är en drivkraft. 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag är svag för grafiska inslag och mönster, medan Martin lägger stor vikt på snygg teknik som dolda sladdar och inbyggda vitvaror. Inredningen här hemma ska vara bekväm och lekfull och det ska synas att det bor ett barn i huset. 

Varifrån hämtar du din inspiration?
– Oftast är det vår dotter Ellas leksaker som ger upphov till nya idéer. Jag inspireras av starka färger och jag är inte rädd för att testa nytt.

Har du något smart inredningstips? 
– Allt som IKEA har i sitt sortiment går att förändra med enkla medel. Jag har bland annat gjort Ellas husgarderober med hjälp av bokhyllan BILLY som stomme och byggt ett lekkök i miniatyr i samma stil som vårt eget. Men man kan göra små saker också, som att sätta möbeltassar på förvaringsaskar och dekorplast på barnmatstolen. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Vad betyder ”livet hemma” för dig?
– Hemma för mig är en trygg vrå med dem som jag älskar mest. Mina drömmar börjar hemma och drömmar är bland det största som finns här i livet.

Vill du bygga likadana garderober som Ella? Det här behöver du. 

Material: Bokhyllan BILLY, gångjärn, mdf.

Verktyg: Sticksåg, färgpenna, dekorplast, kartongbit och sax.

Stomme: Två BILLY med måtten 40x200cm och två BILLY med måtten 60x200cm

Dörrar: Vi lät byggvaruhuset såga mdf-skivorna i rätt bredd. I vårt fall blev det sex dörrar med måtten 40X 230cm. Formen av hustak högst upp ritades dit på fri hand. Sedan sågade vi ut formen med en sticksåg. 

Fler roliga tips hittar du på Isabellas profilsida här på Livet Hemma!

Fakta

Namn: Isabella Waldenmeier

Ålder: 27 år

Bor: Radhus i Segeltorp

Pågående projekt: Just nu pimpar hon familjens badrumsskåp. 

Favoritprodukt från IKEA: Hyllan BILLY, som kan användas till ”hur mycket som helst”. 

Senaste inläggen