Pella Hedeby – i all enkelhet

Inför årets stora sovrumstema på IKEA fick inredningsstylisten Pella Hedeby i uppdrag att inreda tre olika sovrum på temat återhämtning. Få kan som Pella skapa harmoniska och rogivande miljöer, och här delar hon med sig av sin inredningsfilosofi till behind-the-scenes bilder tagna under fotograferingen av “Det naturliga sovrummet”.

Under sina snart femton år som inredare har Pella gång på gång landat i en stil som bygger på en avslappnad enkelhet och balans, och som tillsammans skapar en harmonisk helhet. Stilen som blivit hennes signum har med åren växt till en filosofi hon både lever efter och gärna delar med sig av. – I en vardag med många intryck är det viktigt att kunna återvända till ett hem där du kan återhämta dig, inrett för att ge både visuell och mental vila, sammanfattar Pella. Här får du hennes bästa inredningstips!

Tänk långsiktigt! Att inte tröttna på sin inredning är viktigt för harmonin. Låt din plan växa fram över tid – använd gärna ett moodboard som personlig stilkompass, där kan du samla färgprover, material du tycker om och inspirationsbilder.

Skala av och rensa ut. Det är enkelt, ju färre saker du omger dig med desto lättare är det att hålla ordning. Det enkla är ofta det vackra, gruppera dina vardagliga ting till vackra blickfång istället för att addera dekoration. Låt sinnet vila från överflödiga intryck.

Inred ton-i-ton. Välj en färgskala som du håller dig till så blir intrycket mer harmoniskt, även när det är lite stökigt, alla människor lämnar högar omkring sig i vardagsstressen!

Helt naturligt. Naturliga material adderar struktur, textur och värme, och åldras vackert med patina ju mer de används. Förnyelsebara material som kork, bambu, sjögräs och lin är dessutom bra val för både människa och miljö.

Förvaring är färg och form. Genomtänkt förvaring är en viktig del för att få vardagen att flyta, men det också en viktig del av helheten och rumskänslan. Välj färger, detaljer och lösningar som förstärker rummets karaktär. Mixa dold förvaring med öppna hyllor och kroklister som har nära till hands. Plagg och vardagens detaljer blir en del av inredningen och inget som behöver gömmas, det ger en personlig och levande känsla av livet hemma.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Skira gardiner skapar ett ljust och luftigt intryck samtidigt som de skärmar av för insyn. Ton-i-ton och texturer, SUNDMO fåtölj 1 295 kr, beige, ben i massiv bok, JOFRID pläd 399 kr, natur, 80% bomull, 20% lin.

Pella bäddar natursängen HOMMELVIK med krispigt vita lakan i 100% mer hållbar bomull. HOMMELVIK kontinentalsäng 20 055 kr, 160 cm, Medium fast/natur, med 25 års garanti, ÄNGSLILJA påslakan 2 örngott 299 kr, vit, 100% bomull.

Pella jobbar snabbt och koncentrerat för att inte missa någon detalj i den inredning hon planerat.

En öppen garderobslösning som ELVARLI bidrar till känslan av överblick, här hänger några få favoritplagg på luftig display. ELVARLI 1 sektion 1 890 kr, vit, BUMERANG galge 35 kr/8 st, vit.

Det enkla är ofta det vackra, gruppera dina vardagliga ting till vackra blickfång istället för att addera dekoration. ELVARLI 1 sektion 1 890 kr, vit, BUMERANG galge 35 kr/8 st, vit.

Stylist: Pella Hedeby
Fotograf: Alicia Sjöström

Senaste inläggen