En påsklunch på slottet

I en lite ovanligare bostadsform, en lägenhet i ett slott, bjuder vår värdinna Anna in sina vänner till en ombonad påsklunch i vårens tecken.

Det gamla slagbordet står stadigt på en mix av mattor så att inte gästerna ska frysa om fötterna. På vintern blir det lätt lite kallt på golven. Anna har bott många år i Mexico och dukar gärna med en kombination av slottets ljusa pasteller och lite starkare färger.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Runt bordet sitter gästerna på vita och beiga REIDAR stolar, 499 kr. Vasen SALONG i turkost för 99 kr passar fint som vattenkaraff! De små handvävda mattorna SIGNE 19 kr finns i flera färgställningar och ligger ovanpå mattan ERSLEV 399 kr i vitt. Sköna fårskinn LUDDE 229 kr finns att få för den som vill sitta mjukt och varmt.

Påskbordet dukas med den nya serien SKYN i vitt glaserat porslin, tallrik 249 kr/2 st, djup tallrik 179 kr/2 st och med besticken LÖJA i 24 delar 299 kr. Robusta men slottsliga är glasen RÄTTVIK, vinglas 35 kr, snapsglas 25 kr. De vita glasen DIOD 15 kr gör sig fint till både ägg och porslin. IKEA PS SKOGSSTJÄRNA, snaps- och likörglas 79 kr/set om 3, tjänar som minivaser för att alla ska se alla runt bordet!

Ett risigt dukningstips i påsk!

Bordets mittpunkt är ett fågelnäste av slånris där äggen serveras direkt från kvist! En enkel idé som ger dukningen lite humor och liv. Klassiska kökshanddukar passar alltid som generösa och enkla servetter.

SKYN Serveringsskål 249 kr är med sin organiska form som gjord för att servera ägg i. De små SKYN skålarna, 59 kr/2 st, används här som äggkoppar!

Slottsfakta

Kristinebergs slott byggdes 1740 i svensk rokoko med många vackra inredningsdetaljer. Idag har slottet flera hyresgäster.

 

Fotograf: Nina Broberg

Stylist: Synnöve Mork

Senaste inläggen