Påsk i pastell

Välkommen på lunch i det gamla orangeriet, solen värmer skönt genom glastaket och vi dukar upp i fullfjädrad pastellfärg. Här får du även ett enkelt DIY tips för ett påskbord med vår-boost!

Istället för en duk kan man enkelt måla färgfält för att pigga upp en vanlig bordsskiva. Fälten markerar och ramar in de dukade kuverten. Här målade vi med två olika pasteller för att mixa och matcha med den övriga påskdukningen.

Gör så här
:

Mät ut lagom bredd och avstånd på skivan, vi gjorde färgfälten 45 cm breda och lät dem gå ut över kanten. Tejpa sedan ordentligt med maskeringstejp för att få jämna linjer när du målar. Det går lika bra att måla med vanlig snickerifärg som med spray. Om du föredrar att spraya, så håll till någonstans där det finns gott om luft och lägg extra mycket tidningar eller papp under bordsskivan för att undvika spray på underlaget. Låt torka enligt anvisning och sen är det bara att duka!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

VIKA AMON vit DIY-målad bordsskiva 245 kr, 75 x 150 cm, LERBERG benbockar 65 kr/st i stål, LÄCKÖ stol 200 kr, JONOSFÄR taklampa i rosa 249 kr är en blomma i stål som ger jämnt och fint riktat ljus över bordet. Blandat porslin i pastell; POKAL skål 15 kr, i rosa och beige, FORSLA djup tallrik 39 kr i blått, STROSA servis i 12 delar 129 kr, i mintigaste grönt, VÅRLIGT kökshandduk 49 kr/2 st som servett, IKEA 365+ äggkopp 19 kr

Se fler av årets utemöbler på IKEA.se/Utomhus

PALLRA gul ask med lock 129 kr håller äggen varma, dekorera bordet fjärilslätt med SLÄTTHULT 99 kr, självhäftande dekoration som är lätt att flytta runt, BRUKBAR glas 9 kr, SNÄRTIG vas 5 kr

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen