Who Cut The Cheeze?, om ett lyxigt tilltugg som är riktigt enkelt att fixa! Allt du behöver är ost, bubblande vin och honung.

För Fredrik är ost en umgängesform. Man äter för upplevelsen skull och står och njuter tillsammans. Ska man äta ost ska den smaka, så satsa på en ost av god kvalitet. Hellre en ost än flera. Till nyår, som är festernas festkväll, rekommenderar han Comté Extra, en väldigt populär alpost från östra Frankrike som finns i välsorterade ostbutiker.

"/>

En ostlig nyår

Till nyårsfesten tipsar ostälskaren Fredrik Lundqvist, bloggaren bakom Who Cut The Cheeze?, om ett lyxigt tilltugg som är riktigt enkelt att fixa! Allt du behöver är ost, bubblande vin och honung.

För Fredrik är ost en umgängesform. Man äter för upplevelsen skull och står och njuter tillsammans. Ska man äta ost ska den smaka, så satsa på en ost av god kvalitet. Hellre en ost än flera. Till nyår, som är festernas festkväll, rekommenderar han Comté Extra, en väldigt populär alpost från östra Frankrike som finns i välsorterade ostbutiker.

Kökshandduken ADMETE i lin blir servett och krockar fint med romantiska assietter och tallrikar i serien ARV.

– Den finaste sortens Comté heter Comté Extra och har en grön märkning på sidan. Osten är lite knastrig med en perfekt balans mellan fruktighet och sälta. Osten är lagrad i 12 till 24 månader. Ju längre den är lagrad, desto mer smak, säger Fredrik.

 

Han föreslår att du gör stavar av osten. Sen ringlar du tryffelhonung över osten eller låter gästerna doppa den själva i honungen. Det ser festligt ut! Och så dricker du gärna champagne eller ett annat fruktigt mousserande vin till. Gott nytt år!

 

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen