Ordning på torpet, del 1

Följ med på Babes in Boylands renoveringsresa! Det ska bli nytt kök i det gulliga torpet utanför Västerås. Här får vi ta del av Nathalie och Matildas tankar inför köksrenoveringen.

I somras bestämde vi oss för att skaffa ett rött litet soldattorp. Perfekt för oss att använda både som studio men även kunna vara där med våra familjer på helger och lov. Sist någon renoverat torpet var nog på 70-talet någon gång. Det upptäckte vi när vi bröt upp golvet i det lilla rummet och hittade tidningar från den tiden. Men även valet av tapeter och de ”praktiska” lösningarna som plastmattor i hela torpet och inbyggda fönster för att hålla kylan borta talade för det.

Eftersom vi inte ville börja med att ta för stora renoveringsbeslut i somras började vi med att göra små förändringar för att känna på huset lite. Bland annat så målade och tapetserade vi om i rummen. I köket fick den gamla köksbänken och hyllan över även lite ny färg. Enkla medel som egentligen inte kostade så mycket.

Ett tips inför en renovering är alltid att samla på sig inspirationsbilder, färgprover, tyger och props för och skapa ett moodboard. Då får man en bättre helhetsbild och kan lättare visualisera sitt slutmål. Vårt moodboard består av en blandning av nytt och gammalt och går i färgskalan grått, brunt och vitt. ENERYDA knopp 29 kr/2 st, ENERYDA skålhandtag 59 kr/2 st, ARV tallrik 29 kr, OFANTLIG assiett 39 kr, ÖVERFLÖD tejprulle 39 kr/set om 4.

Nu har det gått nästan fyra månader och äntligen har vi börjat landa i våra renoveringstankar. Det första rummet vi tänker ta oss an är köket, som också är det rum vi spenderar mest tid i. När det kommer till inredning och möbler så kommer vi köra på mestadels gammalt men till viss del nytt.

Det första vi kommer göra är att sätta upp pärlspont på väggarna. Vi har testat att både provmåla och provtapetsera i det här rummet men det har inte känts bra. Eftersom det är ganska lågt i tak också så tror vi att pärlsponten kommer skapa en annan känsla i rummet.

Just nu saknar vi bra arbetsytor i köket. Den lilla köksbänken som vi har nu känns väldigt begränsande. Så vi kommer använda hela långsidans utrymme när vi bygger det nya köket för att få maximalt med ytor och förvaringsutrymme. Valet av köksluckor (underskåp) föll på BODBYN grå som kommer göra sig jättebra i torpet. Bänkskivan vi valt är EKBACKEN betongmönstrad och till det DOMSJÖ diskho som känns stor och rymlig då det är handdisk som gäller i torpet, och ELVERDAM köksblandare. Tror det kommer bli en väldigt fin kombination.

Eftersom vi kommer laga en hel del mat och baka i torpet så vill vi prioritera en bra ugn och spis. Spisen och ugnen som redan fanns i torpet är tyvärr ganska opålitlig, även fast den är väldigt fin. Så den kommer vi byta ut mot TJÄNLIG varmluftsugn och en BARMHÄRTIG glaskeramikhäll.

Hoppas ni vill följa med oss på vår renoveringsresa!

Nathalie och Matilda, Babes in Boyland för Livet Hemma 

Stylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen