STORSELE finns i varuhusen inom ett par veckor.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

"/>

NYHET – Svart rotting, black rattan

Lika snygg att se på som bekväm att sitta i kan STORSELE mycket väl vara en blivande klassiker. Alldeles lagom till det första höstrusket anländer den svarta rottingfåtöljen, design Carl Öijerstam, till varuhusen. Skäm bort dig med en skön myshörna, med värmande ljus och närhet till tekoppen så kan det bli både spännande långläsning och välförtjänta tupplurar i din nya vän rottingfåtöljen!

STORSELE finns i varuhusen inom ett par veckor.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Oktobernyhet! STORSELE fåtölj 995 kr kommer även att finnas i natur. Viktiga egenskaper för stolens design är att den går att stapla, och är skön att sitta i även utan kuddar. Till höger i bild två andra nyheter, HASSELNÖT kruka 379 kr, och BRÄCKE ljuslyktor 39 kr för den lilla och 59 kr för den större.

Uppdraget från IKEA till Carl Öijerstam var att göra en svart stol, och gärna i materialet rotting. Arbetsnamnet på projektet blev “svart rotting” eller “black rattan” som det lite punkigare heter på engelska! Rotting är ett naturmaterial som används vid tillverkning av korgmöbler, och framställs av den slingriga stammen från vissa palmer.

Senaste inläggen