Nyhet! SINNERLIG för alla sinnen

Den 14 augusti kommer äntligen kollektionen SINNERLIG till IKEA varuhusen. Naturmaterial och enkla former står i fullständig balans och harmoni i denna efterlängtade kollektion, som är resultatet av ett helt unikt samarbete med den världsberömda designern Ilse Crawford.

En kollektion för dina sinnen, behov och längtan. SINNERLIG består av över 30 artiklar för hemmet och delas översiktligt in i tre grupper: matplats, arbetsplats och vardagsrum. Var och en är de tillverkade med stor omsorg in i minsta detalj.

Den här kollektionens enkla former och uppriktighet utforskar skönheten hos det naturliga råmaterialet. Utmärkande för SINNERLIG kollektion är användningen av kork. Korkeken är ett träd med extraordinära egenskaper som växer i regionerna runt Medelhavet. Då det endast är barken som skördas så avverkas aldrig själva trädet. All bark som skördas tas om hand i produktionen så att inget går till spillo.

Förutom möbler och inredningsdetaljer av kork, innehåller kollektionen även produkter av massiv akacia, keramik, munblåst glas, bambu, sjögräs och bomull. Taktila produkter som sprider värme i hemmet har varit vägledande för SINNERLIG kollektion.

”Vi har lagt märke till att ju mer digitala våra liv blir, desto större blir vår längtan efter det fysiska. Det handlar om balans. Idag har vi alltid en digital enhet i närheten och är så gott som ständigt uppkopplade, oavsett var vi befinner oss. Vi kan se förändringar när det gäller arbetsplatsen. Där ersätts hårda ytor med mer taktila material, som exempelvis trä och andra naturmaterial, som tilltalar människans sinnen.” Ilse Crawford, designer

ikea_SINNERLIG_inspiration_1

SINNERLIG kollektion dagbädd 3000 kr, dyna för dagbädd 995 kr, soffbord 1295 kr, matta, slätvävd, sjögräs 599 kr.

ikea_SINNERLIG_inspiration_2

SINNERLIG kollektion dagbädd 3000 kr, dyna för dagbädd 995 kr, SINNERLIG kuddfodral 99 kr/st.

ikea_SINNERLIG_inspiration_3

”Jag uppskattar design som kan användas på olika sätt. Dagbädden ska vara flexibel och öppen, och inte diktera hur den ska användas. Du kan sitta på den, ta en tupplur i den eller använda den när du jobbar på din iPad. Måtten är noggrant framtagna för att fungera för allt detta utan att dagbädden blir för tung.”
Ilse Crawford, designer

ikea_SINNERLIG_inspiration_4

SINNERLIG kollektion soffbord 1295 kr.

”Kork har många fina egenskaper och var ett perfekt material för vår gemensamma vision. Det har naturliga oregelbundenheter som ger ett uppriktigt och icke-perfekt uttryck. Kork är behagligt att röra vid och är även ljuddämpande. Det är också vattenavvisande, slitstarkt, lätt att hålla rent och anses mer hållbart än många andra material” Marcus Engman, designchef, IKEA

ikea_SINNERLIG_inspiration_5

SINNERLIG kollektion bringare 79 kr/st, flaska 79 kr/st, flaska 89 kr/st, korg 129 kr, pall 595 kr.

ikea_SINNERLIG_inspiration_6

SINNERLIG kollektion är resultatet av ett samarbete. De olika avdelningarna på IKEA, Ilse Crawford, materialleverantörerna och externa producenter har alla delat med sig av sina erfarenheter från början till slut. Att arbeta tillsammans har varit både utmanande och inspirerande. Uppfattningen om att hemmet är världens viktigaste plats har varit gemensam, men inställningen till design-processen har varit olika, vilket har lett till ett inspirerande kunskapsutbyte.

”Den mest givande delen av samarbetet har varit våra ständiga diskussioner. När två parter med starka viljor möts och ser saker ur olika perspektiv, tvingas man diskutera de viktiga sakerna, det som verkligen är avgörande. Samarbeten som det här ger oss nya vyer och kan ibland vara en utmaning. Men utan utmaningar utvecklas vi inte.” Marcus Engman, designchef, IKEA

Senaste inläggen