Nyhet: IKEA lanserar jeanskollektion

Sist ut bland vårens produktnyheter är BILLY JEANS, förhoppningsvis en blivande klassiker i IKEA sammanhang! Under vintern har uppmärksamma varuhusbesökare kunnat få sig en tjuvtitt på de nya byxorna då flera anställda har haft i uppdrag att hårdtesta dem inför lanseringen.

Det är således dags för ytterligare en blågul jeansmodell att ta över världen. Indigoblå med gula sömmar, för att vara mer specifik.

– I början kändes det helt fel att vi skulle göra det här, men det är väl som det brukar med jeans, säger Mats Kärpil som har varit en av de utvalda.

– De blir bara skönare och snyggare när man använder dem. Denim är lite som textilvärldens motsvarighet till furu, skrattar han.

Mats kollega Minna Dejes har också jobbat i jeans, och berättar att hon var mer positivt inställd redan från början.

– Om vi någon gång skulle börja med kläder så känns det helt självklart att det först skulle bli jeans. Det är en folkbyxa, något som alla kan ha. Dessutom är blått helt rätt inredningsmässigt just nu så det blir lätt att matcha med nya möbler.

Mats och Minna har jobbat i BILLY JEANS sedan årsskiftet.

BILLY JEANS lanseras i ett första skede i två modeller men tanken är att kollektionen ska växa och så småningom ska få en helt egen avdelning på varuhusen. Detta är dock inte första gången IKEA jobbar i jeans – redan i början av sjuttiotalet skapade designern Gillis Lundgren den sköna denimsoffan TAJT.

– Att det blev denim den gången berodde på att Gillis av misstag hade råkat köpa in en stor mängd jeanstyg. Nu ligger det mer planering bakom produktionen, avslöjar Tina Björeman som har lett projektet.

– Vi har letat länge efter ett riktigt bra denimtyg och testlabbet i Älmhult har verkligen gjort ett kanonjobb. Att låta personalen prova byxorna var ett genidrag! De jeans som nu är på väg ut i varuhusen är verkligen så bra de bara kan bli. Vi är både stolta och förväntansfulla och ser fram emot responsen, avslutar Tina.

Snart kan du hitta rätt jeans i platta paket på tag själv-lagret!

Jeansfakta:

  • BILLY JEANS är tillverkade i slitstark indigofärgad 11,5 oz bomullsdenim med rostfria knappar och dragkedjor.
  • Byxorna är förstärkta med dubbla gula sömmar i sidor och gren.
  • Den första kollektionen av består av två klassiska femficksmodeller, en med knappgylf, normal passform och raka ben och en smalare modell med dragkedja.
  • I och med att BILLY JEANS levereras i platta paket utan monteringsanvisning kan priset hållas nere till 99 kr.

I ett första skede lanseras BILLY JEANS i två modeller.

Senaste inläggen