Museibutik värd en omväg

Unika föremål, samlarobjekt och souvenirer – butiken på nya IKEA Museum kommer att bli värd ett besök i sig. Det hoppas butiksansvariga Wanda Blom som med sitt team just nu går in i slutspurten för att hinna klart inför öppningen av IKEA Museum den 30 juni i Älmhult.

Som vi berättat om tidigare kommer IKEA i sommar att slå upp portarna till världens första och enda IKEA Museum i Älmhult. Det blir ett museum som berättar om svensk samtidshistoria genom IKEA inredning och framväxten av Ingvar Kamprads världsomspännande företagsvision.

IKEA Museum kommer förutom fyra våningar med utställningar och restaurang, ha en butik. Där kommer besökaren att hitta produkter som de inte finner i varuhusen, berättar Wanda Blom som är ansvarig för sortimentet.
– För oss är det viktigt att skapa en inspirerande butik som är värd ett besök i sig. Därför har vi specialtillverkat en rad produkter. Besökaren kommer att hitta nyproducerade ikon-produkter, bland annat ur IKEA PS kollektioner. I början kommer vi även att sälja en del IKEA vintage, föremål som vi köpt in från second-hand butiker.

ikea_MUSEUM_SHOP_inspiration_1

Eftersom sortimentet bara tas fram i liten upplaga har det varit en utmaning, berättar Wanda.
– Vi håller självklart samma höga standard som i varuhusen och säljer våra egna produkter till IKEA priser men inköpsvolymerna är mycket mindre. Vi har haft ett starkt stöd från inköpare och leverantörer runtom i IKEA världen som vill bidra till IKEA Museum.

Förutom minnen från museibesöket i form av böcker, vykort och inredningsdetaljer kommer besökaren att hitta miniatyrer av IKEA klassiker. Här finns det något för alla och alla åldrar.

IKEA Museum öppnar för allmänheten i Älmhult torsdagen den 30 juni i år.

ikea_MUSEUM_SHOP_inspiration_2

För den som besöker IKEA Museum blir ett besök i butiken ett måste.

ikea_MUSEUM_SHOP_inspiration_3

Här kommer man att hitta unika IKEA produkter som endast tagits fram för butiken, både nya produkter och gamla som återproducerats i nya färgställningar.

ikea_MUSEUM_SHOP_inspiration_4

Något för både stora och små besökare utlovas, enligt Wanda Blom sortimentsansvarig på IKEA.

Senaste inläggen