Mossig julsvärta

Det bästa med julen tycker jag är tiden innan med alla dofter och det naturligt gröna, faktiskt en högsäsong för växtlighet trots vintern! I år går jag på det mörkt rustika spåret med vackert rundad mossa, lökväxter och de nya svarta SENAP krukorna.

Det fina med att få in så mycket växter är att behålla den naturliga känslan. Lite jord, mossa och ett par knoppiga lökar är allt som behövs. De svarta SENAP krukorna i två storlekar passar inte bara som krukor, utan faten i sig är perfekta för en egen mosse i fönstret eller på bordet, den största krukan är också fin till alla mindre granar som blir allt mer populära. Här hittade vi en riktigt vild liten gran, som knappt lät sig fångas på bild! En för mig nyupptäckt hyllserie, FJÄLLBO, passar fint i stilen som växthylla med sina luftiga hyllplan i svartlackad metall.

DIY kokedama hyacinter
Om du känner dig snäppet pyssligare så kan du prova på att göra kokedama, en gammal japansk tradition där man kramar en boll av jord runt växtens rötter, bygger på med mossa och knyter runt om med snöre. Det passar väldigt bra till lökväxter som inte behöver så mycket vatten och har en begränsad blomningstid, bara att spraya mossan med vatten en gång om dagen, eller att ta ner bollen och blöta den ett par gånger i veckan.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

FJÄLLBO hylla svart 699 kr, i metall och massivt trä, Nytt! SENAP kruka med fat, 59 kr/st, SENAP kruka med fat, 39 kr/st, Nytt! YPPERLIG vas 179 kr, grön handmålad.

Nytt! YPPERLIG tidningshylla 159 k, mörkgrå, SENAP kruka med fat, 59 kr/st, YPPERLIG vas 179 kr, grön handmålad, YPPERLIG värmeljushållare 69 kr/3 st, YPPERLIG ljushållare mörkgrå 39 kr/st.

Mossiga kokedama bollar har inget upp eller ner! Nytt! SENAP kruka med fat, 59 kr/st, Nytt! YPPERLIG vas 179 kr, grön handmålad.

Nytt! SENAP kruka med fat, 59 kr/st, SENAP kruka med fat, 39 kr/st, Nytt! TILLAGD bestick 599 kr/24 delar i svart, till julens finaste dukning.

Stylist: Anna Lenskog Belfrage
Fotograf: Kristofer Jonsson

Senaste inläggen