Mjuk minimalism

Här har inredaren Susanne Swegen inrett ett minimalistiskt vardagsrum i en mild färgskala och skapat en mjuk rumskänsla med mycket textil värme. Här delar hon med sig av sina bästa knep!

– Jag älskar mixen av japansk och finsk estetik, berättar Susanne. – Båda har en organisk känsla med mycket trä och vita toner. Det är passionen för dämpade toner och harmoni som inspirerat henne till detta ljusa och öppna vardagsrum. – Att måla väggarna i två färgtoner skapar en inramande känsla till rummet. Speglar är ett annat sätt att leka med ljus och reflektioner. Att hitta sin egen stil handlar mycket om känslor, att sätta sig ned och tänka efter hur man vill ha det och vad man ska använda rummet till. Sen kan du gå vidare och börja inreda! Mer vardagsrumsinspiration hittar du på IKEA Sveriges Pinterest

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! KOARP fåtölj 1 795 kr, Gunnared beige, vita ben, FÄRLÖV 3-sits soffa 5 995 kr, Flodafors beige, LÖVBACKEN soffbord 799 kr, vit, VITTSJÖ satsbord 599 kr/set om 2, vit glas, HOVET spegel 899 kr, aluminium, FJÄLKINGE bokhylla 1 295 kr, vit, HAMPEN matta 595 kr, lång lugg, beige.

Motverka de många räta linjerna med ett par runda soffbord till det rektangulära. – Jag älskar kombinationen glas, trä och vitt. De här tre borden tillsammans ger mycket utrymme och är lätta att flytta runt om någon behöver ett bord närmare sin plats i soffan.

STOCKHOLM 2017 soffbord 995 kr, rotting ask, Nytt! FADO bordslampa 129 kr, grå, DITTE metervara 29 kr/m, vit.

I fönstret har Susanne hängt gardiner i två lager, en tunn och skir och en lite tyngre, för att kunna kontrollera det naturliga ljuset.

FÄRLÖV 3-sits soffa 5 995 kr, Flodafors beige, SANELA kuddfodral 49 kr, ljusbeige bomullssammet.

– Textilier är ett av de enklaste sätten att ge ditt rum liv. De lägger till så mycket textur och gör en sån skillnad, men kostar inte mycket!

Skåpen har målats ton i ton med väggen, LÅNGFJÄLL arbetsstol 1 295 kr, Gunnared beige, BEKANT skrivbord 1 195 kr, vit, YPPERLIG LED bordslampa 449 kr, ljusgrå, FÄRLÖV 3-sits soffa 5 995 kr, Flodafors beige.

Om man som Susanne jobbar mycket hemifrån så är det viktigt att få plats med en bekväm arbetsplats i vardagsrummet. Här finns det gott om utrymme för att sprida ut skisser och dator, det finns även plats för fler vid de dubbla skrivborden. Förvaringen har hon löst med en hel vägg av skåp målade i samma kulör (NcS 0500-N) som väggen, för att få dem att smälta in.

Skåpen har målats i NcS 0500-N, precis som väggen, LÅNGFJÄLL arbetsstol 1 295 kr, Gunnared beige, BEKANT skrivbord 1 195 kr, vit, Nytt! ODGER stol 595 kr, vit beige, YPPERLIG LED bordslampa 449 kr, ljusgrå, Nytt! GRADVIS vas 99 kr, grå, IKEA PS 2017 ljusstake för 3 ljus 129 kr, vit, HOVET spegel 899 kr, aluminium.

Stylist: Susanne Swegen
Fotograf: Andrea Papini

Senaste inläggen