Midnatt råder

Nu råder trollska tider i skogen. Vinterhimlen möter en blek sol som knappt når över trädtopparna. Bejaka mörkret med en dopparedag i midnattsblå toner.

Det är något både vilsamt och lockande för ögat med de utsuddade övergångar som blir när man färgdoppar textilier. Något mer poetiskt i denna tappning än när det rådde batikfeber senast på 70-talet!

Gör så här:


Om man vill styra färgningen så doppar man för hand. De textilfärger som finns i handeln är avsedda för naturmaterial som bomull och lin, så titta på etiketten i det du vill färga innan du doppar igång! Lägg ut tidningar eller plast som skydd i badrum eller tvättstuga och sen behöver du en balja eller hink. Förtvätta innan så fäster färgen som den ska, själva färgproceduren tar en dryg halvtimme och är enklare än man tror. Och roligt är det också!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Doppad LENDA gardin, 199 kr/par i 100% ren bomull, LAPPLJUNG mattor i blå/vit och svart/vit 149 kr har redan färdigt fina färgskiftningar, GURLI grå kuddfodral 39 kr, TRIVSAM serveringsfat 129 kr och TRIVSAM serveringsskål 99 kr i djupblå glasyr passar fint på julbordet.

GURLI grå kuddfodral 39 kr har fått en rund solförmörkelse i blått, EIVOR kudde i vitt och svart är helfärgad blå men det svarta mönstret framträder fint genom färgen.

LAPPLJUNG mattor i blå/vit och svart/vit 149 kr, GURLI grå kuddfodral 39 kr.

Senaste inläggen