DIY vintage BJÖRKSNÄS

Kan man göra om ett skåp i björk till ett vintage skåp? Ja det kan man, med lite färg och vax skapar du den slitna looken.

Inspirationen till detta skåp kom från de gamla slitna vintage skåpen. Genom att måla skåpet med olika färglager så blir det en sliten look som får skåpet att se ut som att det kom från början av 1900-talet.

När utsidan av skåpet skulle målas så blötte jag upp penseln med vatten innan jag tog färg på penseln. Detta gjorde att färgen blev mer rinnig och flammig. När första färglagret med en grågrön nyans målats gick jag över med mörkt möbelvax för att skapa en lite äldre känsla på skåpet. Vid dörrhandtagen så slipades ytan något för att få fram den avskavda känslan som blir kring handtagen. Insidan av skåpet målades vit.

Helena Nord, Mormorsglamour, för IKEA Livet Hemma

ikea_mala_om_bjorknas_skap_till_vintage_inspiration_1

BJÖRKSNÄS vitrinskåp, 2 995 kr, har fyllts med MUEHLENBECKIA krukväxt 39 kr, HEDERA HELIX krukväxt 29 kr, VÄRDERA äggkopp vit 19 kr/st, INGEGERD RÅMAN bok 199 kr, MÅLA pensel 19 kr/6 st, KVARNVIK rund låda med lock 149 kr/3 st, SKYN tallrik vit 199 kr/2 st, SKYN Serveringsskål vit 69 kr/st och på stolen bor kaktusen EUPHORBIA krukväxt 499 kr.

ikea_mala_om_bjorknas_skap_till_vintage_inspiration_2

Ett DIY-tips är att plantera kaktusen CACTACEAE krukväxt 49 kr i KVARNVIK ask 149 kr/3 st. Se bara till att ha en innerkruka som står emot vatten. På skåpet står även SINNERLIG kruka 49 kr/st och ENSIDIG vas 29 kr.

ikea_mala_om_bjorknas_skap_till_vintage_inspiration_3

Skåpet har fyllts med burkar i glas. VARDAGEN burk med lock 39 kr, och CYLINDER vas 199 kr/3 st.

Foto: Helena Nord

Senaste inläggen