Lycka är ordning i garderoben

Har du någonsin stått och stirrat in i en stökig garderob, rivit ut alltihop, och sedan ändå inte hittat något att ha på dig? Många kan nog känna igen sig! Tina Björeman, inredare och presskontakt på IKEA, ger sina bästa tips för att få ordning i garderoben.

— Det är en lycka att hitta saker! Att ha ordning och reda i garderoben ger frihet, säger Tina Björeman.

Garderoben har utvecklats rejält på senare år, precis som köket. Du ska snabbt få en överblick och det ska vara enkelt att nå allting. Med KOMPLEMENT byxhängare kan du till exempel hänga byxor på rad och dra ut allihop samtidigt.

— Nu går det att leka butik på riktigt, säger Tina. Skjutdörrarna till PAX garderobssystem har många upptäckt och de är mycket uppskattade. De passar väl in i de flesta hem, sparar plats och ger en efterlängtad butikskänsla.

En smart och prisvärd investering är att köpa likadana galgar, som ger ett enhetligt intryck i garderoben. Och har du en hög garderob, glöm inte att ha den där pallen som gör att det inte är besvärligt att få ner lådorna längst upp. Belysning i garderoben får vi inte heller glömma, menar Tina.

Och om du har lite utrymme, är påbyggnadsklädstången KOMPLEMENT den bästa produkten för dig. På den får både korta och långa plagg en plats.

Ett annat tips är klädkroken KOMPLEMENT, som du hänger på hyllplanet i garderoben. Där du kan hänga dagens outfit, eller plagg som du vill använda fler gånger innan tvätt.

Hemma har Tina en riktig drömgarderob, en walk-in-closet, som slukar hur mycket som helst och bygger på ANTONIUS klädförvaringssystem. Hon sorterar efter färg, funktion och säsong.

— Lägg undan det du inte använder på vinden eller i källaren, då blir det som julafton när du packar upp.

Hon använder DIMPA förvaringsväska till kläderna som hon bär ner i källaren när det inte är säsong för dem. Favoritstövlarna i läder får plats under sängen i SKUBB förvaring under sommaren.

Skapa gärna en förteckning över det du har lagt undan, det ger en trygghet. Ta bilder, så slipper du skriva.

Tinas älsklingsplagg i garderoben är en orientalisk festrock, som hon fyndade second hand för några år sedan. Det var kärlek vid första ögonkastet, och hon vårdar den med omsorg. Ett sätt att hålla ”kompisar” borta från älsklingsplaggen är att lägga lavendel i garderoben.

— Det luktar gott och malen gillar inte lavendel. Favoritplaggen håller längre om man tar hand om dem. Det är också en lycka!

tina_bjoreman2garderob_detaljer

Senaste inläggen