Klorofyll i köket!

Odlingskitet ÖRTIG innehåller allt du behöver för att odla tre olika kryddväxter på rad. I små fina lättplacerade zinkkrukor på ett fat kan du på ca 8-10 veckor driva upp timjan, basilika och koriander hemma i köket.

Förutom att det är gott i maten så ger det en särskild hemtrevnad med en pågående liten odling. Och med bara ett uns av gröna fingrar kommer kryddorna att hålla längre än de små taniga, och i längden dyra, kryddväxterna man bär hem från affären i parti och minut!

Gör så här

Lägg briketterna i varsin kruka, häll på vattenmängd enligt instruktion, sätt fröna en bit ner i jorden, och sen är det bara att vattna och vänta tålmodigt. Mina skott började titta upp efter en dryg vecka, och jag hoppas kunna skörda färdiga örter lagom till valborgsgrillningen!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

ÖRTIG köksörter 79 kr för ett set om tre krukor på fat, ROXÖ 200 kr i gult blir en bra drivstol i köket! I förgrunden ett fikonträd som kommit lite längre.

Jag lät de söta fröpåsarna sitta kvar vid respektive kruka, för att veta vad som gror, förhoppningsvis kommer jag att kunna skilja dem åt när de vuxit sig lite större!

Senaste inläggen