Japansk trädgårdslounge

Vem drömmer inte om en harmonisk trädgård? Kanske inspirerade av japanska trädgårdar, med krattat grus och mossbeklädda stenar. Här har vi skapat en enklare version med hjälp av de nya grå planteringsbrickorna SALLADSKÅL.

En stilla trädgårdslounge kan du skapa såväl i ett hörn av trädgården som på balkongen eller terrassen. Som underlag fungerar t ex grus, trall eller betong-plattor. Låt en matta rama in loungemöbleringen för att strama upp uttrycket. Här har vi möblerat med IKEA PS VÅGÖ fåtöljer i den nya grå kulören. Dessa möbler är lättplacerade och fungerar fint i sammanhanget med sitt stilrena formspråk. De låga borden ur serien ÄPPLARÖ är målade med svart färg för utomhusbruk för att förstärka den grafiska känslan.

Den nya trädgårdsprodukterna i serien SALLADSKÅL utgör basen i vår trädgård. I dessa har vi krattat marmorkross och dekorerat med mosskuddar och stenar och även planterat en grönskande bädd av väldoftande kryddor. Addera en vattenspegel på ett fat för ytterligare harmoni.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_JapanskLounge_inspiration_1

Nyhet! SALLADSKÅL planteringsbricka 199 kr/st, ÖRTIG krukväxt 29 kr/st,
Nyhet! SALLADSKÅL vattenkanna 199 kr. ÄPPLARÖ soffbord 400 kr/st (här målade med svart snickerifärg för utomhusbruk), Nyhet! IKEA PS VÅGÖ fåtölj i grått, 249 kr/st.

ikea_JapanskLounge_inspiration_2

Gröna kryddväxter, mossa och gräs passar väl in i den harmoniska Japan-inspirerade trädgården. Nyhet! SALLADSKÅL planteringsbricka 199 kr/st, ÖRTIG krukväxt 29 kr/st, Nyhet! SALLADSKÅL vattenkanna 199 kr. ÄPPLARÖ soffbord 400 kr/st (här målade med svart snickerifärg för utomhusbruk).

ikea_JapanskLounge_inspiration_3

Nyhet! SALLADSKÅL planteringsbricka 299 kr, fungerar som en dekorativ miniversion av en japansk trädgård med krattat grus, mossa och stenar.

Foto: Sofi Sykfont

Senaste inläggen